Дейвид Гарет отменя концерта си в зала 1 на НДК


Дейвид Гарет отменя концерта си в зала 1 на НДК

5378

Суперзвездата Дейвид Гарет (David Garrett) отлага концерта си в зала 1 на НДК на 4 февруари  поради внезапно заболяване - според диагнозата именитият цигулар страда от остра дискова херния и не е в състояние да излиза на сцената, известиха организаторите от "БГ Саунд Стейдж". Освен в София са отменени и изявите на виртуоза в Парма, Грац, Люцерн, Киев, Хановер, Хамбург, Дюселдорф и Баден Баден. Лекарите смятат, че в най-скоро време изпълнителят ще се възстанови и ще поднови турнето си. "Наш приоритет в момента е здравето на Дейвид", казват от екипа му. "Скъпи приятели, изключително много съжалявам, че не мога да свиря на тези концерти. Заедно с моя екип ще направим всичко възможно за по-бързото ми възстановяване, така че да ви посетя и да се срещнем скоро. Нямам търпение това да се случи, така че очаквайте скоро новини от мен. Обичам ви!", каза Гарет.

Очаква се да бъде обявена нова дата за концерта на Дейвид Гарет и Жулиен Куентин в столицата, на който да представят своята класическа програма с произведения на Чайковски, Цезар Франк, Сарасате, Дворжак, Виторио Монти и други. Веднага след това ще бъде съобщен редът за връщането на билетите за тези, които не могат да  посетят събитието. 
 В същото време кратко видеообръщение  на "съвременния Паганини" или "Цигуларя на дявола" както е известен Гарет, адресирано до българските му фенове, може да бъде видяно в интернет.  То се съотнася до неговото шоу, организирано от "АРТ БГ" в столичната зала "Арена Армеец" на 6 юни, пропуските за което бързо се изчерпват. Маестрото посвещава няколко специални минутки на многобройните си почитатели у нас и ги кани да надникнат директно в неговата слънчева трапезария, озарена от още по-слънчевата му усмивка.  Дейвид изразява своето вълнение, че ще можем да го видим заедно с неговия бенд в един пълнокръвен, динамичен, изпъстрен с емоция и визуални ефекти кросоувър спектакъл в "Арена Армеец" през лятото.  Той ще разгърне импровизационния си талант, представяйки на живо  с електрическа цигулка добилите световна известност аранжименти, написани от самия него,  на хитове, сред които "Dangerous" и "Smooth Criminal" (Майкъл Джексън), "Stairway Тo Heaven" и "Kashmir" (Лед Цепелин), "We Will Rock You" (Queen), "Bitter Sweet Symphony" (The Verve), "Nothing Else Matters" (Metallica), "November Rain" (Guns’n‘Roses) и много други. Голяма част от тях са включени в актуалния албум на Гарет "Rock Revolution". Всички, които желаят да се сдобият с хубави места за "Арена Армеец",  да си набавят пропуски  колкото се може по-бързо, защото капацитетът на залата бързо се изчерпва, съветват от "АРТ БГ". Най-лесно меломаните могат да го направят онлайн на Eventim.bg и алтернативно на физическите каси от мрежата на Eventim. Цените са между 65 и 185 лв.  Още новини и любопитни факти за спектакъла на 6 юни следете в официалното фейсбук събитие.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички