Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Светът на видеоигрите ще оживее с оркестъра на Класик FM радио

08.03.2018   MySound.bg
The World of Video Game Music
 
"The World Оf Video Game Music" е част от осмия сезон на цикъла "Музиката на Америка", представен от "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България". В програмата са събрани атрактивни музикални откъси от любими на геймърите заглавия като World Оf Warcraft, StarCraft II, Overwatch, Uncharted 2, Diablo III, Super Mario, Gears Оf War 2, Fallout 4, Call Оf Duty, Lord Оf Тhe Rings Online, Everybody’s Gone Тo Тhe Rapture и други.
 
Парчетата в програмата са много разнообразни по характер и продължават най-добрите традиции на оркестровата филмова музика. Партитурите са създадени за продукти на водещите компании в тази индустрия: Ubisoft, Activision, Bethesda, Sony, Microsoft, Larian Games и други. Изпълненията ще бъдат илюстрирани с прожекция на образи от игрите на голям екран в залата. Основен диригент на концерта ще бъде Ейми Андерсън от САЩ, известна с работата си като музикален директор на концертната продукция "Legend Оf Zelda: Symphony Оf Тhe Goddesses". Андерсън е гостувала на пулта на редица елитни оркестри в цяла Европа, Канада, САЩ и Мексико
 
"The World Оf Video Game Music" е уникално събитие за българския концертен живот и повечето партитури ще прозвучат премиерно у нас. На живо в залата ще присъстват трима композитори. Един от тях е Нийл Акрий, допринесъл за партитурите на World Оf Warcraft, Diablo III и редица други хитови заглавия. Той ще участва и като диригент на своите произведения. 
 
Специално за събитието от Лос Анджелис ще пристигне и българката Пенка Кунева с много успешна кариера на композитор и оркестратор в Холивуд, музикален автор на играта Prince Оf Persia, включена в програмата. Тя има активна роля в подготовката на събитието чрез личните си контакти във филмовата и компютърна индустрия. 
 
Още един български акцент в концерта ще бъде музиката от Divinity: Original Sin 2, отличена с няколко престижни награди за 2017., сред които Game Оf Тhe Year от британското списание PC Gamer. Създателят на музиката Борислав Славов (Glorian), който също ще присъства, е в авторския екип и на игрите Crysis 2 и Crysis 3, и е работил в сътрудничество с Ханс Цимер, Лорн Балф и други. 
 
Билети на цени от 20 лв. до 50 лв. - на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", както и онлайн на Ticketsbg.com.  983
100%
 

Декември ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31