Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Школата на Памбос Агапиу празнува 20 години

04.02.2018   MySound.bg
Памбос Агапиу
В Месеца на любовта шармантният хореограф от Кипър Памбос Агапиу традиционно празнува два рождени дни, този на танцовата си школа Pambos Dancing Center и своя - на 13 февруари.

На 10 февруари Памбос кани всички фенове на салсата на парти по случай 20-годиншния юбилей на школата си. Фиестата започва в клуб TSAR в Mega Mall Sofia от 17.30 часа.

"Танците по двойки дават лекота в движенията и в общуването между влюбените. Салсата със сигурност ще внесе свежест във връзката и ще я разнообрази, дори ще я съживи. И не е нужно да чакате Свети Валентин, за да отидете с половинката си на салса", категоричен е Памбос.
 
Салсата по своята същност е флиртуващ танц. Жената танцува в ръцете на мъжа, тяло до тяло. Има особена магия и химия в салса танците по двойки. Ролите в салсата ни връщат в едно друго време, където мъжът е водещ, а жената обикновено следва. Някои могат да сметнат това за остаряло, но според Памбос е освежаващо. Салсата положително ще подобри общуването между партньорите във връзка, ще засили искрата и ще ги направи щастливи. Всички знаем, че движението увеличава отделянето на ендорфините в тялото, а оттам се засилва и усещането за щастие. Затова и хореографът е убеден, че салсата е хапче за щастие. А и когато това се случва на хубава музика, удоволствието е многократно. Салса е енергичен танц и овладяването му ще научи двамата танцуващи какво да правят с телата си и как да имат контрол над тях. Така танците ще допринесат двамата партньори да се чувстват по-освободени в движенията си не само на дансинга, но и в…спалнята.

Вече 20 години малки и големи прохождат в латино танците под зоркото око на кипъреца. Над 15 000 столичани, запленени от магията на танца, са преминали през Pambos Dancing Center през годините, някои от тях танцуват и до днес. Още от самото си появяване през 1998 г. школата бързо печели популярност и се превръща в един от основните центрове за професионално обучение по латино танци, фламенко и гръцки танци. През годините школата е съзадала едни от най-успешните танцьори в страната. Първите инструктори по танци в България проговарят на езика на салсата и правят първите си крачки като професионални танцьори и състезатели под вещото ръководство на Памбос. Неслучайно наричат харизматичния кипърец "бащата на салсата" у нас.

През последните години популярността на Pambos Dancing Center излиза извън пределите на страната, танцьорите на клуба представят България на всички най-големи международни салса конгреси. Школата се гордее с огромната си колекция от купи и престижни награди.
 
Танцьорите на Pambos Dancing Center са многократни абсолютни шампиони на България от 2005 до момента.


1221
100%
 

Януари ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031