Биг бендът на Музикалната академия с Мишо Йосифов в БНР


Биг бендът на Музикалната академия с Мишо Йосифов в БНР

5049

Биг бендът на катедра "Поп и джаз изкуство" на НМА "Професор Панчо Владигеров" ще свири за първи път в Първо студио на Българското национално радио от 19.30 часа на 15 февруари, четвъртък.  Младите музиканти излизат на сцената под диригентството на Михаил Йосифов. Концертът е част от Биг бенд джаз академията на Българското национално радио, която вече трета година отваря вратите към престижната сцена на талантливи млади изпълнители.  Академията е проект на "Музикална къща БНР", който открива и развива талантливи млади музиканти. С поредица от концерти в Първо студио на БНР тази творческа лаборатория дава шанс на бъдещите звезди да свирят на сцена с най-добрите джаз изпълнители в страната.
Биг бендът на катедра "Поп и джаз изкуство" на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" е създаден в средата на 70-те години на ХХ век от Йонко Татаров като учебен оркестър за студенти-инструменталисти от различни специалности. През годините негови диригенти са били големи имена на българската джаз и поп музика като Йонко Татаров, Томи Димчев и Ясен Обретенов. От 2015 г. начело на биг бенда е Михаил Йосифов – един от най-успешните български тромпетисти, композитор и аранжор. Той участва в създаването на различни музикални проекти, сред които и Брас Асоциация, пише музика за филми и театрални постановки, както и за формацията Михаил Йосифов секстет, с която издава първия си албум "Счупени прозорци". Под диригентството на Михаил Йосифов биг бендът представя с голям успех мюзикъла "Кабаре" на Джон Кандър, Джо Мастероф и Фред Еб на сцената на Музикалния театър в София и участва в откриването на летния фестивал A to JazZ.
За първия си концерт в Първо студио на БНР младите музиканти са подготвили класически джазови композиции на Рей Чарлз, Андрю Систърс, Бейкър Брадърс, Тито Пуенте, Каунт Бейзи и други. Освен като техен диригент и преподавател, Михаил Йосифов ще бъде и солист на формацията.
Билети в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" 4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежите на ticketsbg.com и eventim.bg.
Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", специалност "Музика" в СУ, катедра "Музика" в НБУ и АМТИИ – Пловдив, срещу ученическа или студентска карта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички