Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Котешка банда събират децата от Бон-бон

15.02.2018   MySound.bg
Бон-Бон
В годината на възраждане на мюзикъла, децата от Бон-Бон подготвят спектакъл за малки и големи.
 
Премиерата на "Котешка банда", каквото е заглавието на свежата и  съвременна история,  вдъхновена  от обичта на поетесата Гергана Сотирова към котарака ѝ Бари, предстои в столичния City Mark арт център на 9 март. 
 
Автор на музиката е талантливият български композитор - академик Стефан Димитров, в чиято  творческа биография е музиката за над 60 телевизионни филми и спектакли. 
 
В ролите на славните котета от кварталната котешка банда ще  влязат малките таланти от Бон-бон с ръководител Рози Караславова. Главните герои на мюзикъла успяват с вълшебството и помощта на Доброто, с кураж и постоянство и със силата на приятелството да победят Великия и Лош магьосник на Мрачното царство - Рат-Сурат. Това и други красиви послания отправя "Котешката банда" към всички пораснали и непораснали деца в този объркан свят. Една от любимите строфи на малчуганите е: 
 
"На приятел лапа давам, 
и в беда го защитавам."   
 
Репетициите са всеки ден. В театърa се изграждат впечатляващи костюми и декори. Невероятна музика, танци, история за вечната битка между доброто и злото очакват почитателите на мюзикъла на сцената в арт центъра.
 
Гласовитите деца ще участват и в големия перкусионен концерт, посветен на проф. д-р Добри Палиев, който ще се състои камерната зала "България" на 18 февруари. "Тази година се навършват 90 години от рождението на създателя на невероятната школа по ударни инструменти в България, изпълнител, композитор и педагог. Много сме горди, че можем да помогнем на децата от музикалното училище да имат хубави инструменти, за да развиват таланта си и като първоучителя си да прославят перкусионната ни школа по света", споделя Рози Караславова, която е и музикален процудент на проекта. 
 
Междувременно, малките чаровници събраха и дариха 7 000 лева на Музикалното училище "Любомир Пипков" по време на концерта в столичната зала "България".
 


1729
50%
 

Януари ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031