Александър Петров: ДСБ откраднаха песента ми Вдигни очи


Александър Петров: ДСБ откраднаха песента ми Вдигни очи

3879

Текстописецът Александър Петров потвърди, че ДСБ използват неправомерно песента му "Вдигни очи".

Авторът на текста на официалния химн на СДС разказа в интервю пред вестник "Новинар" http://www.novinar.org/?act=news&act1=det&sql=MjI1NTsxMQ==&mater=MjI1NTszMQ==], че преди година е завел дело срещу партията на Иван Костов за нарушаване на авторските права на песента "Вдигни очи".

"Искам да кажа нещо важно - миналата година заведох дело срещу една партия. Няма да крия името - Демократи за силна България (ДСБ), които абсолютно в един пиратски стил използваха песните, на които аз съм автор и продуцент, за свои цели. Не смятам, че тези песни трябва да бъдат използвани без разрешение. Това просто не е честно“, оплака се Александър Петров пред вестника. "Ако трябва да съм точен, делото зацикли. Предоставил съм всички доказателства за неразрешеното използване, нотариалната забрана да бъдат използвани без разрешение.Човек трябва да воюва за правата си. Това е и смисълът на дясното мислене - да воюваш за правата си и да печелиш от труда си", категоричен е поетът. На 15 май той, Валди Тотев, Васко Кръпката, Вили Кавалджиев, Ивайло Крайчовски  предоставиха авторските права на свои песни на СДС. Песента "Вдигни очи" по текст на Александър Петров и изпълнена от Валди Тотев, стана официален химн на СДС, съобщи лидерът на партията Петър Стоянов. Партията е купила авторските права на песента за десет години напред. "Вчера (15 май) подарих на Петър Стоянов първия екземпляр на "Вдигни очи". На него съм отбелязал дата 30 януари 1990 г. Песента не е писана по поръчка на СДС. За мен тази песен беше една потребност да се каже нещо на хората с цялата енергия и надежда, която СДС внесе в душите им", допълни Александър Петров.

Песните "Вдигни очи", "Последен валс", "Утре започва от днес", "Времето е наше", "Развод ми дай", "Комунизмът си отива" и "Аз съм просто човек" са предоставени за безплатно теглене на сайта на СДС [URL http://www.sds.bg/support.php?songs].

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички