Последен шанс за участие в конкурса Пролет 2018


Последен шанс за участие в конкурса Пролет 2018

7045

До 15.00 ч. на 5 март, понеделник, могат да бъдат изпращани предложенията за участие в тазгодишното издание на конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет".

Той се организира за 49-ти път от Българското национално радио, за да стимулира създаването на нови произведения на българските композитори, поети, текстописци, аранжьори и изпълнители и да ги популяризира в националния ефир.

В конкурса могат да участват нови поп и рок песни, които не са излъчвани в радио и телевизионни програми, не са издавани на аудио- и видеоносители, не са изпълнявани на концерти или други събития и не са публикувани в интернет или разгласявани чрез каквито и да било технически средства. Записите трябва да бъдат направени в професионално студио. Песните трябва да бъдат изпратени в wave формат на е-mail prolet@bnr.bg  с регистрационната форма и подписани декларации от всички автори и изпълнители  не по-късно от 15.00 часа на 5 март.   

Професионално жури от композитори, автори на текстове, певци, продуценти определя 12 песни-финалисти, за които се правят предавания и кратки аудиоклипове. Тези песни се издават на компактдиск и се изпълняват на живо на галаконцерт, който се излъчва в програмите на БНР. Между 12-те песни професионално жури избира носителите на I-ва и II-ра награди. Победителят получава парична награда от 3 000 лв. и статуетка, а подгласникът му парична награда от 2 000 лв. Както MySound.bg вече писа, през 2017 г. победител в конкурса "Пролет" стана песента "Невъзможните неща" на Сленг, а второто място зае "Гнездото" на P.I.F.

Специалната награда - участие на фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Холандия, се определя чрез гласуване от членовете на селекционната комисия. Отличието осигурява  участие в един от най-престижните европейски форуми за обмен на съвременна поп и рок музика, организиран от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), а Българското национално радио поема разходите за път и престой на изпълнителите. През 2017 г. наградата спечелиха Saint Electrics (на снимката), които представиха България на фестивала "Евросоник" през януари.

Предстои да бъдат присъдени още специална награда на слушателите, специална награда на музикалната гилдия и особено важната специална награда за изпълнител или автор за дебют, която включва продуциране на песен от БНР.

Повече информация за конкурса и формулярите за участие са публикувани на http://bnr.bg/prolet/.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички