Световна премиера на авангардното дуо Схимник в БНР


Световна премиера на авангардното дуо Схимник в БНР

4619

Фестивалът "Аларма Пънк Джаз" на БНР, който тази година чества своя 10-и юбилей, представя една съвсем нова интернационална формация, чиято концертна премиера ще бъде в обновеното Второ студио на радиото от 21.30 ч. навръх 8 март, четвъртък.

Кои са Схимник ли? Ето какво пишат самите те за себе си: "Схимник (най-висшата степен на православен монах) са двама самопровъзгласили се звукови монаси, които вярват, че клубовете и концертните пространства могат да са място за звуково пречистване, а не само място за намиране на партньор и забавления. Те настройват синтовете си на 432hz и се упражняват със средновековни документи в невмено писмо от православни манастири, за да се предаде тяхната концепция с автентичност и искреност".

А двамата звукови монаси, които са учили заедно в Грьонингенската консерватория, са: Bасил Хаджигрудев (бас/синтове) - www.hajigrudev.com (един от многобройните му проекти е испанското фрий-електрик-нойз трио Jun Trun Gor  https://www.youtube.com/watch?v= StPkoDcaDI8 )
и
Лав Ковач (барабани/ синтове) - www.lavkovac.com (един от най-креативните и търсени сръбски барабанисти, познат на българската публика от New Ritual Quartet на легендарния му баща – саксофониста-философ Борис Ковач - https://www.youtube.com/watch?v=kxID_71XI5c , а в близкото минало и от Howling Owl и Kuhn Fu). С Васил Хаджигрудев свирят заедно и в акустичната джаз формация Hakos Trios (заедно с испанския саксофонист Енрике Оливер и сънародника му - тромпетиста Хулиан Санчес), с която направиха минитурне у нас миналата година (запис от концерта им в София тук - https://www.youtube.com/watch?v=m22yJQEUF7Y).

Билети онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay - https://www.epay.bg/go/5910405348

Предварителна продажба - 8 лв. На входа в деня на концерта (в случай, че не са изчерпани) - 10 лв. Местата в залата са само 80. На финала на концерта пък ще се изяви един специален гост, чието име организаторите не издват засега.

Вратите на Второ студио отварят в 21.00 ч.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/188564098418116

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички