Огнена феерия в концерт на Радиосимфониците този петък


Огнена феерия в концерт на Радиосимфониците този петък

6731

Огнена феерия предстои в концерта на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин.

Събитието, което ще се проведе в столичната зала "България" от 19.30 на 9 март, ще започне с изпълнение на "Conga del Fuеgo Nuevo" от мексиканския композитор Артуро Маркес. Произведението е написано през 2005 година, но бързо става предпочитано от редица диригенти по света. В него намират отражение детските спомени на композитора от афро-кубинските ритми и мелодии. Стилът на Маркес се характеризира с вплитането на типични за Латинска Америка фолклорни мотиви в симфонични пиеси.

В програмата ще прозвучи и музика към балета Fancy Free от американския композитор, пианист и диригент Ленард Бърнстейн. Финалът ще е "Концерт за виолончело и духови инструменти" от Фридрих Гулда в изпълнение на талантливия български виолончелист Александър Сомов.

Сомов е водач-солист на Филхармоничния оркестър и професор в Консерваторията в Страсбург. Той е чест гост на Лондонската филхармония, Лондонския симфоничен оркестър и Шотландския камерен оркестър. Гастролира в Европа, Япония и Китай. Има издадени компактдискове за музикалните компании Naxos и Gega New, както и много записи за архивните фондове на BBC Radio, БНР, радиата на Полша и Валенсия.

Билети - в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежата на Тicketsbg.com

Вход свободен за ученици от НМУ "Л. Пипков" и студенти от НМА "Професор Панчо Владигеров", департамент "Музика" към НБУ и специалност "Музика" към СУ срещу ученическа или студентска карта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички