Освобождаване на безпощадния див звяр


Освобождаване на безпощадния див звяр

4092

"Ние не се опитваме да копираме някой друг, не искаме да подражаваме на някого, да се къпем в лъчите на чужда слава – твърдят музикантите от калифорнийската рок група Rival Sons. – Обичаме кралете Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin, Who, Cream, The Doors и просто свирим музиката, която усещаме".

От тази любов се ражда своеобразният звук бандата – чувствен, технически издържан блус-рок, – който предизвиква признанието на слушателите, критиката и на групи като Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC, Alice Cooper, Aerosmith, Kid Rock, Judas Priest, Sammy Hagar, които ги канят да свирят на техните турнета.

Хиляди са рок групите, които съобщават за своето съществуване всеки ден, но малко са тези, чийто официален дебют, подобно на Rival Sons, да е обявяван за "пробив на годината" (според I-Tunes за 2011), "най-продаван" (от световния лидер за онлайн продажби Amazon за 2011), да са наричани "най-добри новаци" от Classic Rock Society за същата 2011 г.).
 
Формацията впечатлява с доста неща: с невероятния глас на певеца Jay Buchanan с бленда, близка до тази на Robert Plant от Led Zeppelin, с желанието да записват на живо, едновременно в студиото, без компютърна намеса, че сред другите източници на вдъхновение споменават писателите William Burroughs, Charles Bukowski, Radhanatha Swami, Herman Hesse и филмите на Quentin Tarantino.

Ето какво пишат и говорят за Rival Sons от телевизията CBS: “Сякаш ни идва от Бога, че се намери банда от хард рока, която да заяви своето присъствие по толкова ярък начин", списанието New Musical Express: "Тези калифорнийци наистина имат здрави топки", а Metro Magazine твърди: "Зашеметяващ усет за динамика", Daily Тelegraph добавя: "Rival Sons представят прераждане на класическия рок" и накрая списание Q: "Те ни побъркаха с мощен звук и емоционално заредено присъствие с позьорство и перчене на сцената. Рифовете им ни кънтяха в главите и усещането, че си прекарваме адски добре, ни обзе".

Певецът Jay Buchanan въвежда в петия студиен албум на групата ето така: "Във всеки албум, който сме издали, разкриваме част от същността на групата. В "Hollow Bones" ("Кухи кости") най-после освобождаваме безпощадния див звяр, който отдавна върлуваше между ребрата на Rival Sons, бушувайки да бъде пуснат на свобода".

В този проект калифорнийците засягат широк кръг от теми: мястото на човека в обществото, бъдещето на всеки един, уважението към другите и духовността, проблемите на работниците, любовта.

"Hollow Bones" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 10 март, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички