Джазасът Ференц Шнетбергер с трио в Sofia Live Club


Джазасът Ференц Шнетбергер с трио в Sofia Live Club

3992

Триото на Ференц Шнетбергер ще представи изцяло авторски пиеси на виртуозния китарист в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 28 март. Гостът, за когото Манфред Айхер  - джазас и основател на култовия лейбъл ЕСМ, твърди, че "има способността да изпълни много сложни фрази с огромна лекота и елегантност", пристига по покана на "ДжаZZ Плюс". Мелодичната и вълнуваща музика и неподражаем стил  нареждат китариста сред най-забележителните съвременни европейски джазмени. В София Ференц Шнетбергер ще представи албума си "Titok" (ECM 2017) в компанията на басиста Матю Хол и барабаниста Тони Шнетбергер. Дискът е изцяло с авторски репертоар, наситен с мелодични импровизации. Брилянтните сола и отличното взаимодействие между изпълнителите дават възможност на музиката да се развие ефирно и естествено. Китаристът спокойно увлича слушателя и го кани да пристъпи в неговия музикален свят, където в композициите "Orange Tango", "Kek Kerek", "Cou Co" и "Fairytale" се преплитат елементи от различни стилове в една вълнуваща и силна програма, оставаща завинаги в съзнанието.
Роден в музикантско семейство в северна Унгария през 1957 г. , Ференц Шнетбергер започва да свири на китара още от ранна възраст. Днес той е един от най-оригиналните европейски китаристи с отличаващ се стил, оформен чрез усвояването и трансформирането на много влияния. В неговата музика се усеща ромската традиция от родната му Унгария, бразилската музика и фламенкото, както и стабилната основа на класическата музика и джаза. В дискографията му са  множество албуми като титуляр за най-престижните европейски издателства ECM и Enja, както и съвместни проекти с едни от големите имена в джаза, сред които Маркус Щокхаузен, Арилд Андерсен, Андерс Йормин и Душко Гойкович. Той е свирил на множество европейски и американски сцени, както и в Индия, Корея и Япония. Композира и музика за театър и кино, а през 2011 г. основава Snétberger Musical Talent Center - институция, която дава музикално образование на деца в неравностойно положение.
Ференц Шнетбергер свири на специално изработена за него акустична китара от лютиера Том Лаунхард. 
Билети за концерта може да намерите в "Дюкян Меломан" и онлайн. Цената на пропуските е 20 лв. правостоящи, 30 лв. със запазено място. Само в "Дюкян Меломан" (улица "6-ти септември" 7а) ще получите отстъпка от цената на CD "Titok" при покупка заедно с билет за събитието. То се организира с любезната подкрепа на Унгарския културен институт.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички