Пътешествие отново с музиката на маестро Милчо Левиев


Пътешествие отново с музиката на маестро Милчо Левиев

4662

Биг бендът на Българското национално радио ще отбележи 80-годишния юбилей на легендарния Милчо Левиев с концерт, посветен изцяло на неговата музика.

Събитието ще се състои в Първо студио на БНР от 19.30 ч. този четвъртък, 15 март. Под диригентството на Антони Дончев, музикантите ще изпълнят емблематични пиеси от творчеството на маестрото като "Студия" – едно от първите му произведения, "Блус в 9", "A Voyage Аgain" и други.

Милчо Левиев е пианист, композитор, аранжор, диригент и преподавател. Носител е на множество награди и отличия от джазови фестивали по цял свят и няколко номинации "Грами" за най-добър аранжимент.

Музикален ръководител на Биг бенда на Българското национално радио и телевизия (1962- 1966), с огромно творчество от пиеси за симфоничен оркестър, клавирна, камерна, филмова и театрална музика.

Специален гост на събитието ще бъде джаз вокалистката Лилия Илиева. След дебюта си на сцената в Първо студио през 2016 година с формацията The Minimum Quartet, тя отново ще пее на тази сцена, но този път с Биг бенда на Радиото. "Ще изпълня две песни, но можеше и да са по-малко", пошегува се вокалистката в ефира на БНР. По покана на Антони Дончев, тя ще солира в баладата "Sad A Little Bit" и "Pavane For A True Musical Prince", включени в съвместния албум на Милчо Левиев и Вики Алмазиду "Quiet Love (A Mini Jazz Opera In 11 Acts)" (2014).

Билети в Рекламно-информационния център на Радиото (булевард "Драган Цанков" № 4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежата на Тicketsbg.com и Еventim.bg

Вход свободен за ученици от НМУ "Любомир Пипков" и студенти от НМА "Проф. П. Владигеров", департамент "Музика" към НБУ и специалност "Музика" към СУ срещу ученическа или студентска карта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички