Международен фестивал по бели денс в София


Международен фестивал по бели денс в София

4985

Международен фестивал, посветен на красотата на ориенталските танци,  ще се проведе на различни локации в София между 16 и 18 март.

Той се нарича "Розите на Ориента" и е организиран oт танцовата школа "Земята на Розите" с ръководител дългогодишната състезателка и преподавателка по ориенталски танци Невена Тачева (на снимката) и нейната партньорка и възпитаничка Ваня Петрова. Събитието ще събере у нас водещи български и чуждестранни танцьорки, а програмата включва мастър класове, отворена сцена, базар, семинари, гала шоу, както и състезание за изгряваща звезда, което ще даде възможност на всички желаещи да се изявят, да спечелят награди и може би да открият за себе си един нов професионален път.

"Желанието ни е с бели денс фестивала "Розите на Ориента" да направим един от най-красивите и чувствени танцови стилове по-достъпен за българската публика, да ѝ позволим да се докосне до една съвсем различна култура и да види най-доброто от нея. През последните години ориенталските танци набират популярност в България, посрещат се много добре и нашата цел е организирайки един международен фестивал у нас да увеличим този ефект и да позволим на българските възпитаници да се обучават от преподаватели на световно ниво и изявяват редом с международно признати бели денс артисти", споделя Невена Тачева, една от организаторките на събитието, вицешампион на Германия по ориенталски танци и дългогодишен преподавател, сертифициран от най-голямото ориенталско училище в Германия Scarabeo Palace.

В рамките на фестивала ще има отворена сцена, на която всяка желаеща танцьорка може да покаже танцовите си умения, след като кандидатства и изпрати кратка биография и видеолинк на адрес festival@nevena.dance. Централно място във фестивалната програма заема красивото гала шоу, на което посетителите ще станат свидетели на най-доброто от света на ориенталските танци и ще се насладят на вдъхновяващите бели денс изпълнения на преподавателите във фестивала, както и на водещи артисти от няколко държави. Сред тях са Изида (Германия /България), Анжела Атанасова (България), Невена Тачева (България), Ваня Петрова (България), принцеса Деспина (Швеция/Гърция), Елена Андрео (Кипър), Шамс (Италия/ България), Мими Соколова (Швейцария/България), Уарда (България), Аша (Германия/Полша), Ранин (Германия), групите Ашанти с ръководител Аша и Амани с ръководител Ваня Петрова, ансамбъл Ориенталски рози и формация Бастет - и двете с ръководител Невена Тачева.

Повече информация за програмата, локациите и проявите на фестивала е достъпна тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички