Музикалното гориво Фортисимо в клас празнува финал на пет сцени


Музикалното гориво Фортисимо в клас празнува финал на пет сцени

4376

По традиция дългоочакван подарък в края на всяка музикална учебна година на "Фортисимо в клас" са заключителните симфонични концерти.  Осма поред за съществуването си, с публика от повече от 22 000 деца досега, образователната програма гостува на пет града тази година. Създателят Хари Ешкенази е щастлив от възможността да представи на младата аудитория нетрадиционен синтез от сценични изкуства – класическа музика, театър, на фона на видеопрожекции и филмова музика…
"Освен за да  отпразнуват завършека на обучението по особено тържествен и запомнящ се начин, децата  виждат на живо как свири целият оркестър, тематично сценарият преминава през 9-те инструмента, които вече сме им представили в клас и си ги припомнят като обобщен преговор по модерен и забавен начин…", пояснява той.
 Първият финален концерт предстои - отново с гостоприемството на Софийската филхармония  в столичната зала "България" на 28 март. Водещ пак ще бъде Александър Кадиев. Симфониета Враца и Ана Пападопулу ще  са следваща спирка на 29 март, Пловдив ще вдигне завеса на 18 април с участието на Юлиан Вергов и Пловдивската опера, следва Плевен с домакини Плевенската филхармония и Ани Цолова на 20 април. Последен акорд и финал ще даде Симфониета Видин.  Изненадите за всички пет концерта – модерен микс от бийтбокс и гъдулка са мисия на Адриана Николова-Печенката и Десислава Тодорова. Дирижира маестро Максим Ешкенази.  "Фортисимо в клас" се осъществява благодарение на добрата воля и безрезервна финансова подкрепа от страна на фондация "Америка за България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички