Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Четворен дръм-ен-бейс трус с чуждестранни диджеи в ДНК


Четворен дръм-ен-бейс трус с чуждестранни диджеи в ДНК

4241

H.M.S.U. продължават серията събития с най-големите световни издателски компании за дръм-ен-бейс с мегапарти в зала ДНК на НДК от 22.00 ч. тази събота, 17 март.

Сред горещите имена на вечерта е "детето" на един от най-популярните диджеи през последните 15 години - Shogun Audio на DJ Friction.

Shogun Audio без съмнение е един от значимите лейбъли на световната басс сцена, а имената, участващи в тази идея, и продукцията, излизала от тях,  вдига летвата много високо. Като дългогодишен водещ в BBC Radio 1, DJ Friction по естествен начин е винаги близо най-талантливите продуценти от световната сцена. Такива са и специалните  гости на партито, всеки от които ще гостува за първи път в България.

Fourward е колектив от 4 агенти, които са едни от главните играчи на австрийската дръм ен-бейс сцена. Изданията им за компаниите Virus (на Ed Rush & Optical), Vision (на Noisia) и Audioporn (на Shimon) водят до логичната следваща стъпка, а именно изключителен договор с Shogun Audio. Албумът им "Expansion" беше естественото продължение в тяхната кариера и ги затвърди като един от най-футуристичните проекти на световната сцена. Преди няколко дни пуснаха истинска бомба за Eatbrain – EP-то "Wolf", а участието им в представянето на марката Shogun Audio в София идва точно в най-подходящия момент.

Присъствието на Ed:It продължава идеята на събитието за своеобразен дебют в България. Все пак неговото гостуване не е случайно - то се дължи най-вече на прогресивната му кариера през последните няколко години. Hospital Records, Med School, Dispatch Recordings, Subtitles Music, C.I.A., Blu Mar Ten са само част от лейбълите в неговата дискография, преди да бъде официално записан в колектива на Shogun Audio. Диджейската му кариера е не по-малко интересна, а присъствието му на всички големи събития на Острова и в Европа би следвало да е гаранция за наистина интересен дебют и у нас.

Pola & Bryson, или Джак Хигинс и Хари Брайсън, записват своя общ звук на дръм-ен-бейс картата преди седем години. От този момент до днес, дуото има издадени парчета за лейбълите Hospital и Liquicity, а миналата година пуснаха и своя дебютен албум "This Time Last Year" в каталога на собствения си лейбъл Soulvent. Бяха номинирани за "най-добри нови продуценти" на Drum & Bass Arena Awards, a към момента се подвизават в британската столица.

За да добави и малко "лирика", в програмата ще се включи MC AD (UK), а балканско присъствие ще добави B-Tone (UncommonGrounds, FabrikNoise) от Румъния. От родна страна зад пулта ще застанат диджеите на HMSU High Roll (mocks + konspirator), Targy b2b Exo и набиращата популярност група LQ (Soulvent, Liuqidizer).

Билети - в мрежата на Eventim.bg, на цена от 25 лева, в деня на събитието ще струват 30 лева.

Това е поредното събитие на HMSU, което затвърждава позицията на България сред най-силните направления за световната дръм и басс сцена, а тепърва предстоят нови интересни прояви.

Повече за Shogun Audio - България - на:

https://tr.im/shogun-bulgaria

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички