Кралство Мароко аплодира Поли Паскова, кани я на Световната купа


Кралство Мароко аплодира Поли Паскова, кани я на Световната купа

4428

Кралство Мароко отправи вълнуваща покана към Поли Паскова да пее по време на Световната купа по футбол 2026 в Мароко.

Нейно превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи - посланик на Кралство Мароко в България, бе специален гост на тричасовия концерт-спектакъл на фолклорната звезда "Аз съм, Българийо, твоя дъщеря" в препълнената зала 1 на НДК.

"Посолството на Кралство Мароко в Република България има честта да участва в този концерт на певицата Поли Паскова, която изпълнява народни и автентични български песни, с топъл глас, особен стил и присъствие на сцената, които правят от нея оригинален и привлекателен артист. Моята страна - Кралство Мароко, която неотдавна подаде кандидатурата си за домакин на Световната купа по футбол през 2026 г., би искала да види изпълненията на Поли Паскова на своя земя, като част от добрите отношения между нашите две приятелски страни. Скъпа Поли, благодаря още веднъж за поканата! Да живее България, да живее Мароко!", каза от сцената в зала 1 НП г-жа Закия Ел Мидауи, която бе посрещната с бурни аплодисменти от публиката.

Певицата получи кошници с цветя и поздравителни адреси както от посолството на Мароко, така и от посолството на Венесуела, от телевизия "Планета" и от 78-о СОУ в град Банкя. Водещи на концерта бяха носителят на ИКАР в категория Златен глас - Симеон Владов заедно с журналистката и PR на концерта Патриция Кирилова. Спектакълът премина със засилени мерки за сигурност заради Европредседателството. Той започна с духовно послание, оставено от предците ни и преведено от интердисциплинарния Екип 2 "Руните говорят", на който Поли Паскова е активен член.

В първата част тя представи песни от всички области на България с танците на ансамбъл Чинари (заедно с Поли на снимката). Втората част бе кафанска  - с музикантите от оркестър Уникат и гостуващи инструменталисти от Македония. На сцената се качи и сръбската легенда Аце Илич, звезда на Гранд Продъкшън, който разцелува българската певица под аплодисментите на публиката и призна, че я обича. В последната част бяха най-силните песни от репертоара на Поли, а публиката в зала 1 изви невиждани хора между редиците. Сред тях са шлагерните изпълнения, които певицата налага през последните години като собствен стил. Сред специалните гости на концерта бяха Николай Славеев, Здравко Мандаджиев, най-добрата родопска певица Росица Пейчева. Славеев дори падна на колене пред Поли, за да ѝ поднесе букет с цветя, а тя не успя да скрие вълнението си. Наред с голямото събитие, изпълнителката е готова и с 16-ия си самостоятелен албум "Изпращам ти ангели" по едноимената песен, която е подарък от авторката Росица Узунова.

Родолюбивата певица Поли Паскова, която с индивидуалния си стил и присъствие съумява да повдигне българския дух и национално самочувствие, е един от най-добрите примери за възраждането на българския фолклор чрез представянето му в съвременен и атрактивен вид. Гласът ѝ е специфичен, топъл, приятно галещ с уникална бленда. Една от малкото певици, която налага авторска музика на фолклорна основа, изпълнява и автентични песни.

Паскова разполага с богат жанров репертоар от над 500 песни, подходящи за всички региони в страната (пее и други стилове), оъществува завиден контакт с публиката. Има над 150 телевизионни версии и клипове, които се излъчват по национални, музикални телевизии и във виртуалното пространство. Предстои да излезе нейният 16-ти самостоятелен албум.

Поли Паскова е родена и живее в Банкя - София. Омъжена, с три деца. Завършила е руската езикова гимназия "Максим Иванович Калинин". Има две висши образования - Спортна академия със специалност треньор по баскетбол и "Защита на Културно-историческото наследство на България" към УНИБИТ. В момента подготвя защита на докторантура към УНИБИТ.

Певицата е бивша национална състезателка по баскетбол - 4-то място в Европа с женския ни национален отбор и една от реализаторките на България, многократен шампион и вицешампион на страната ни. Поли Паскова изнася около 100 концерта годишно в българските кметства и общини пред многохилядна публика.

Носителка е на множество музикални награди, както и отличия за родолюбие и съхранение на традициите, припомнят от VIP Communication.

Видео с поканата на Кралство Мароко към Поли Паскова за участие в Световната купа по футбол 2026:

https://www.youtube.com/watch?v=lJ9QnjGEmG8

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички