Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Ембиънт Митология-та на Delerium


Ембиънт Митология-та на Delerium

4133

Роденият в Австрия Bill Leeb от канадската група за електронна музика Delerium, познат ни също така като член на Skinny Puppy и Front Line Assembly, има продадени около 3 милиона диска, от които над 1 милион са от изданията на Delerium.
 
Delerium съществува от 1987 г. и е добре позната с широкия обхват на използвани стилове в електронната музика, най-вече с мрачния и ефирен ембиънт транс, с впечатляващите индустриални звукови картини, но и с прочувствена електронна поп музика. Най-големият им хит всъщност е композицията "Silence" (2000 г.), която става култова за стила транс, белязана от участието на певицата Sarah McLachlan. Затова публиката очаква над 2 години появата през 2016 г. на поредния експеримент на Delerium в търсенията на нови територии – "Mythologie" ("Митология"), който се очертава едновременно любопитен, заплетен и увлекателен.  

"Музикалната индустрия се промени съществено – твърди Bill Leeb – Ние сме на пазара повече от 30 години и имаме внушителен каталог. Не зная дали е добре непрекъснато да пускаш на всеки две години нещо ново и различно, защото вдъхновението, времевият ресурс и наличните музиканти, включително певци, ни създават понякога непреодолими ограничения. Така или иначе всичко се случва по някаква причина, но аз никога не бях планирал да направя "Митология" по този начин, първоначалното ни намерение бе да направим инструментален албум и това най-добре личи от композицията "Seven Gates Of Thebes" ("Седемте порти на Тива)", създадена под влиянието на Есхил и неговата трагедия "Седемте срещу Тива". Всички сили на вселената обаче се задействаха и ми помогнаха да събера най-доброто възможно за неговата подготовка и това стана ново начало за Delerium. Включихме пет различни певици от три страни и по този начин песните се превърнаха в основен акцент за албума с определено електронно звучене, по-ефирно, но и по-земно.
 
Подготовката на материала започнах у дома заедно с певицата Phidel – продължава Bill Leeb – Свиря акорди на пианото и други клавишни инструменти докато ме осени някоя добра идея и я записвам, така направихме  първите две песни от албума. Горе-долу по този начин работи и Armin Van Buuren, с когото сме партньори отдавна. Rhys Fubler след това обикновено подхваща идеите ни и ги превръща в композиции и песни с целия арсенал от аранжименти, инструментариум и хармония за гласовете. После заедно ги смесваме и пускаме производствения процес в ход, но често се връщаме и преправяме нещата, това обикновено няма край. Този път обаче направихме нещо по-различно – изпратихме песните на певиците и те ги доразвиха, това се оказа изключително ползотворно.

Що се отнася до източниците за вдъхновение за "Митология", това са игралните филми с историческа тематика, с древногръцки митове и легенди, но по-силно впечатление ми правят музеите за изобразително изкуство и художествените галерии – няма град, където да съм бил и да не съм посетил местните музеи и галерии, обожавам модерното изкуство и епохата на Ренесанса със сцени от митични или библейски истории, това наистина ме вдъхновява", завършва музикантът.    

 "Митология", записан с участието на певиците Jes, Phidel, Mimi Page, Geri  Soriano-Lightwood, Jael и Leah Randi, ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР, в събота, 24 март, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички