БНР с предаване за хип-хоп култура


БНР с предаване за хип-хоп култура

5061

"60/02" – първото предаване за хип-хоп култура в национална електронна медия, стартира в ефира на Радио София по БНР навръх Деня на шегата - 1 април. Мартен и Жлъч ще разнищят на парчета цялата субкултура, наречена хип-хоп от 22.00 ч. всяка неделя. Един от най-емблематичните диджеи у нас се съюзява с господаря на римата, за да представят хип-хопа - течение, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афро- и латиноамериканците. Понятието е построено върху четири елемента: диджействане, графити, брейк танц и рапиране. Сред неговите разклонения са бийтбоксът, характерно обличане и специфичен жаргон.
Предаването на Мартен и Жлъч ще е с продължителност 60 минути, ще се излъчва на живо от София (оттам и референцията 02 - телефонен код на столицата в заглавието). Освен към най-новите тенденции в стила, водещите ще се обърнат и към "Златния век на хип-хопа" (1986 – 1992) пълен с фънк, бунт и секс - нещо, което е белязало завинаги живота им.
Очаквайте и импровизирано рапиране (free style) на гости с Жлъч, както и живи изпълнения на банди, продуценти и бийтмейкъри от ранга на Dayo, Rawlnad, Гена, TromBobby и много други.
"Слушайте всяка неделя Радио София от 22.00 часа! Започваме на 1 април. По този начин ще попаднете на единствената национална електронна медия с предаване за хип-хоп културата", призовава съвсем сериозно DJ Мартен.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички