Спектакълът на Брегович Три писма от Сараево е по реална история


Спектакълът на Брегович Три писма от Сараево е по реална история

4042

Горан Брегович черпи вдъхновение за създаването на новия си вълнуващ проект "Три писма от Сараево" от реална житейска история.

Идеята за спектакъла, на който родните фенове ще могат да се насладят в столичната зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 13 април, идва след разговор на балканската легенда с негов приятел, журналист в CNN.

Репортерът споделя с музиканта историята на възрастен евреин, когото срещнал пред Стената на плача в Йерусалим. На въпрос защо се моли тук, човекът откровено споделил, че това е негов навик в продължение на 40 години. "Моля се за мир между християни, евреи и мюсюлмани. Моля се омразата и войната да свършат. Моля се децата ни да пораснат и да станат отговорни хора, които обичат съседите си", откровено разкрил мъжът. На въпрос какво му е донесла молитвата и дали се чувства удовлетворен, евреинът отговорил, че се "чувства сякаш говори със стена".

Чувайки историята, Брегович създава своята музикална изповед "Три писма от Сараево", чието послание е да бъдем единни в различията си. Спектакълът е концерт за класическа, клезмер и ориенталска цигулка и симфоничен оркестър.

Някои хора са родени под щастлива звезда - Брегата определено е един от тях. Рок знаменитост в бивша Югославия, сценограф, композитор, артист в пълния смисъл на думата, той не се нуждае от представяне. Албумите му са продадени в над 6 милиона екземпляра по целия свят. Горан Брегович за пореден път доказва статута си на велик музикант с "Три писма от Сараево" - проект, създанен като метафора за обединението между религиите, лична музикална изповед към родния му град Сараево. Темпераментният изпълнител празнува историята на мястото със спектакъл, за който споделя: "Аз съм от Сараево – не просто град, а метафора за обединение. С моите три писма преминавам от история до чувства, от емоции до радост, от тъга до танц!"

Трейлър за уникалния проект:

https://www.youtube.com/watch?v=wk7C6wPJe8Q

Билети за концерта на Брегович с Оркестър за сватби и погребения и симфоничен оркестър от 35 до 55 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн. VIP-пакети за събитието - bileti365.com.

Организатор e Moko Solution.

Актуална информация: Goran Bregović Arena Armeec I 3Letters From Sarajevo I Official

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички