Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

България отново ще се представи на Wacken Open Air в Германия

04.04.2018   MySound.bg
Wacken Open Air

Условията за участие в конкурса и след това за участие на фестивала са както следва:
 –  Групата трябва да е от България;
 – Музиката, с която групите кандидатстват, трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими(!!!);
 – Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
 – Групата не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период; 
–  Групата  може безпроблемно да изсвири 30-минутен сет собствени песни.
 
Ако отговаряте на горните условия, не по-късно от 22 април изпратете на  MetalBattleBG @ bgtsc.eu (няма значение с главни или не) като прикачени файлове: 
1. В мр3 формат от 4 до 6 песни 
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да допълнителни лога и надписи по нея;
3. Биография на групата в .txt или word формат; 
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт; 
5. Български финали – началото на юни

В конкурса не могат да само участват миналогодишните победители - Ophan. Националният финал ще се проведе в самото начало на юни, а имената на родните финалисти бъдат оповестени не по-късно от 14 май.  
 
Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената, където ще има барабанен сет, усилватели и кабинети. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването. Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.
 
Международният финал се провежда на WET Stage и на Headbanger’s Stage през първите дни на W: O: A, а в него взимат участие само 30 от всички над 50 държави членки на този форум. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най¬големия тематичен фестивал в света. В предишните години, международното жури (по един съдия от над 50-те участващи държави) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира Топ 5 и съставите вече се награждават с материални и парични награди. Metal Battle е шанс за всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще.
 
В специалните зони по време на престоя си на W:O:A те могат да се срещнат с журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.961
100%
 

Януари ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031