Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Архангелите на Симо Лазаров в Картини от една изложба

07.04.2018   MySound.bg
Обложката на Архангелите
Архангелите са същества, които вълнуват хората, изповядващи някои от световните религии – християнството, юдаизма и исляма – защото са пратеници на Бога.

Те пазят, изпитват хората, наказват ги, изпълняват различни задачи, поставени от Единия Бог. Всяко тяхно участие в Библията или е елемент на чудо, или е мистичен разказ за Божественото равнище.

Двойният албум "Архангелите" е интерпретацията от проф. д-р Симо Лазаров на тематиката и текста на книгата от проф. Мони Алмалех "Архангелите в Библията", съдържаща огромно количество данни, интерпретации и мнения в науката и религиозните традиции. Какво са архангелите – прозрачни същини, крилати същества, помощници на Бог, огнени същества или идеални същности, способни да се преобразяват в човешки облик, енергии, участващи в Сътворението

Произведението следва декодирането на имената и качествата на архангелите чрез ивритската езикова картина на света: Михаил, Гавраил, Рафаил, Уриел, Салтиил, Йехудиил, Варахиил, серафими, херувими, Божиите войнства, Тронът на Господ и т.н. Преводът на езика на електронната музика не пропуска темата за падналите ангели, както и архангелските равнища на Войната на синовете на светлината със синовете на тъмнината.

Симо Лазаров подхожда към тази интригуваща тематика с опита на своите предишни произведения, сред които са и други два албума, прозвучали в "Картини от една изложба", ("Светлината" - DVD и "Притча за Савската царица" - CD) от библейската трилогия, базирана на книгите на Мони Алмалех.

Сергей Шишов ще представи проекта (обложката на снимката) в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР на 7 март, Велика събота, след новините от 21.00 ч. и това ще бъде неговата премиера.


3952
100%
 

Октомври ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031