Северноирландски рок-ен-рол с The Bonnevilles в София и Пловдив


Северноирландски рок-ен-рол с The Bonnevilles в София и Пловдив

4336

Всенародните чествания по случай 10-годишнината на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР продължават следпразнично, като тази седмица специални гости са The Bonnevilles от Лърган, Северна Ирландия.

Концертите са в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. този четвъртък, 12 април, и в пловдивското арт-пространство Post-Culture Stage от 21.00 ч. следващата вечер - навръх фаталния петък, 13-и.   

В основата на това невероятно блус дуо с повечко дисторшън и подчертано пънкарска душа са Андрю МакГибън Младши (китари, вокали) и Крис МакМълан (барабани). Сред вдъхновенията на двамата музиканти са Хаулин Улф, Хаунд Дог Тейлър & The Houserockers, Motorhead, Queens Of The Stone Age и, разбира се, легендарният им сънародник Ван Морисън. Или, както казва едно специализирано издание за The Bonnevilles – те "звучат като Хаунд Дог Тейлър през усилвателите на Блек Сабат. Иначе са излизали на сцената - пре това не само в една и съща вечер, но и наистина заедно в трио!, с легенди като Ревърънд Бийт-Ман, бащата на Voodoo Rhythm Records, и Джеймс Лег, който също е в афиша на "Аларма" за първото полугодие на 2018 г.

Репертоарът на The Bonnevilles увлича в истински водовъртеж както първичната енергия на "дяволската музика", така и бавните им и прочувствени, философски и почти ритуални песни като "Don’t Curse The Darkness", "The Rebel Shrug", "We‘re Just The Right Distance From The Sun". Текстовете са на МакГибън и за тях самият той казва, че черпят вдъхновение както от ирландската поетическа традиция (което ги и отличава от рок-ен-рол-канона, където текстът обикновено е минимален, а понякога може и без него), така и от собственото им всекидневие: "Ние не сме американска рок-ен-рол група, за да пеем за бързи коли и т.н. Текстовете на песните ни са следствие на нашия си опит" – споделя вокалистът и китарист на The Bonnevilles в интервю за БНР. Дори родният им град присъства по един много фин самоироничен начин в творчеството им – в песните "Erotica Laguna Lurgana", "No Law In Lurgan" и др.

Миналата седмица групата стъпи на континента с четвъртия си студиен албум "Dirty Рhotographs", а в момента тече и първото ѝ балканско турне, чест от което са и София и Пловдив, съответно на 12 и на 13 април. The Bonnevilles ще свирят у нас и благодарение на рок-ен-рол платформата Bad Music For Bad People от Белград.

Билети по 8 лв. и за двата концерта се продават онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay. На входа преди концертите ще са по 10 лв.

Фейсбук:
12 април, София - https://www.facebook.com/events/1572530489532965 + афтърпарти тук: https: //www.facebook.com/events/159032851585870, Билети: https://www.epay.bg/go/1123506626
13 април, Пловдив - https://www.facebook.com/events/225269474700177/ , Билети: https://www.epay.bg/go/1404624502

Повече информация:
https://www.facebook.com/alarmafest

YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=11ehw5WCByE

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички