Петък 13-и с Nordic Soundscapes – GusGus Edition


Петък 13-и с Nordic Soundscapes – GusGus Edition

4641

Nordic Soundscapes посвещава фаталната нощ на петък 13-и април на култовите исландци GusGus.

Поводът е чисто новият им албум "Lies Are More Flexible", поясниха от екипа на EventEase, традиционно организиращи популярната парти поредица в столичния бар Tell Me.

Вечерта ще започне с оригиналната музиката от последния - десети студен, албум на бандата, който излезе през февруари. Кулминацията ще бъде специална визуална разходка из света на GusGus, приготвена в кухнята на видеостудиото Elektrick.me и представена от водещия им артист Стоян Стоянов.

https://www.facebook.com/Elektrick.me/  

GusGus са сформирани повече от 20 години в Рейкявик, като оттогава не отстъпват позицията си на един от най-иновативните аудио-визуални колективи в широкия свят на електрониката. Музиката им преминава през всички стилове на електро гамата – от хипнотично техно, трип-хоп, прогресив хаус, транс до завладяващ синти поп, но винаги запазваща характерния почек на своите създатели.

"Arabian Horse", "Over", "Airwaves", "Crossfade" и "Featherlight" са само част от парчетата, завладели милиони меломани по цялото кълбо с еклектични звукови пейзажи и впечатляващи вокали, които превърнаха проекта в своеобразна артистична институция, експериментираща със звук, визия и сценично присъствие. "Lies Are More Flexible", албум от две части-близначки, е десетото студийно издание, сътворено изцяло от двамата му основатели - Daniel Agust и Biggi Veira. Не е изненада и че дискът е съставен от еуфорични, интроспективни и прогресивни парчета, от които първите четири са с вокалите на Daniel Agust.

http://www.gusgus.com/

Задължителната част от събитието е и скандинавската селекция на martin & sayulke от мелодичен поп, диско, хаус, инди, трип-хоп, до дарк електроника и техно, включваща изпъленения на Fever Ray, Prins Thomas, Little Dragon, Todd Terje, AURORA, Lindstrom, Múm, Björk, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Fallulah, Samaris, Sigur Rós, Kasper Bjørke, Trentemøller и oще безброй познати и непознати имена от Исландия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия.

https://www.mixcloud.com/sayulke/scandinavian-music/

Вход: 10 лева

Tell Me е на улица "Иван Вазов" №12

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/197367191040030/

Nordic Soundscapes SPOTIFY channel:

https://goo.gl/kxhSpo

Плейлист за април:

https://goo.gl/Zas3cK

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички