Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Critical Sound България ще разтърси НДК


Critical Sound България ще разтърси НДК

4375

HMSU продължават със серията от събития, посветени на най-добрите музикално-издателски компании от световната дръм и бас сцена, а този път е ред на зaконодателите в дълбокия звук - Critical Music.  4 специални гости -  ексклузивни представители на тази "критична" компания, пристигат от Великобритания за парти, което ще се състои в столичната зала ДНК (Национален дворец на културата) на 14 април, събота. Тези специалисти са собственикът на лейбъла Kasra, талантливият Foreign Concept, дебютантът за България Sam Binga и може би най-добрият вокалист на сцената в момента - MC DRS,  обещават мегашоу в типичния си и неповторим стил. Програмата ще бъде и стабилно подкрепена от артистите в родната организация, като впечатление прави първото участие от около година в България за една от гордостите за локалната сцена - L 33. Освен него ще се изявят и родните любимци High Roll, Ogonek, Targy, Faith и EXo, а подобна селекция е гаранция за безупречно качество. С това събитие най-силната дръм и бас организация на Балканите - HMSU, отново затвърждава българската сцена сред световните топдестинации.
Kasra е човекът- концепция зад Critical Music. Когато започва преди повече от 15 години, няма ни най-малка представа до какво ще доведе това негово начинание. Оказва се, че успява да създаде едно цяло течение в бас музиката, а голяма част от артистите, които открива и развива, са сред лидерите на сцената в момента. Това ще е негово второ участие в България, а всички, присъствали на първото такова, още помнят уникалния му сет на "18 години HMSU".
За първи път в България ще се представи едно от откритията на Critical Music - Sam Binga (на снимката). Стилът му е трудно да бъде определен като чист дръм-ен-бейс, но със сигурност промени представите на много хора за звученето на този жанр. Наречете го както искате, но е факт, че в негово лице звукът между 160 и 170 бийта в минута намери един много добър приятел и съвсем заслужено той е в центъра на така наречената аутономик вълна от експериментални артисти през последните няколко години, обясняват организаторите.  Foreign Concept е бил зад пулта веднъж в България, но това ще е негово първо участие пред софийската публика. Той е от артистити, които човек не може да е пропуснал, ако наистина се интересува от дръм и бас. Занимава се с нея от 2004 г., но истински пробив прави през 2011 г., когато подписва парчета за Shogun Audio и Commercial Suicide. Това хваща ухото на Kasra и през последните години всичко, свързано с неговото творчество, се върти около Critical Music. Парчетата му са приятен синтез от музикален дръм и бас с много фокус върху качеството на продукцията. Сетовете му не отстъпват тази идея и неслучайно бристолският творец е сред много уважаваните артисти на сцената. Едва ли има по-разпознаваем глас на дръм и бас сцената в момента от този на мегапродуктивния вокалист MC DRS. Развитието през годините е довело до съвсем естественото му израстване и той определено е сред майсторите с микрофона. Толкова много са наградите му за най-добро емси и най-добър вокалист, че едва ли има някой, интересуващ се от бас музика, който да не е чувал за него. Той е и един от главните виновници за хип-хоп проекта Broke 'N' English, което само затвърждава качеството и разнообразието в неговите способности като Master of Ceremonies. Всичко това и редовните му издания за Critical Music са само част от причините, поради които не бива да изпускате лириката на манчестърското явление и останалите представители на британската музикална компания. Билетите на цена от 15 и 20 лева бяха разпродадени, но все още могат да бъдат закупени на цена от 25 лева онлайн и в разпространителната мрежа на Eventim.bg. В деня на събитието и на място ще струват по 30 лева.
Повече за: - събитието тук- билети тук- музика тук

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички