Critical Sound България ще разтърси НДК


Critical Sound България ще разтърси НДК

4346

HMSU продължават със серията от събития, посветени на най-добрите музикално-издателски компании от световната дръм и бас сцена, а този път е ред на зaконодателите в дълбокия звук - Critical Music.  4 специални гости -  ексклузивни представители на тази "критична" компания, пристигат от Великобритания за парти, което ще се състои в столичната зала ДНК (Национален дворец на културата) на 14 април, събота. Тези специалисти са собственикът на лейбъла Kasra, талантливият Foreign Concept, дебютантът за България Sam Binga и може би най-добрият вокалист на сцената в момента - MC DRS,  обещават мегашоу в типичния си и неповторим стил. Програмата ще бъде и стабилно подкрепена от артистите в родната организация, като впечатление прави първото участие от около година в България за една от гордостите за локалната сцена - L 33. Освен него ще се изявят и родните любимци High Roll, Ogonek, Targy, Faith и EXo, а подобна селекция е гаранция за безупречно качество. С това събитие най-силната дръм и бас организация на Балканите - HMSU, отново затвърждава българската сцена сред световните топдестинации.
Kasra е човекът- концепция зад Critical Music. Когато започва преди повече от 15 години, няма ни най-малка представа до какво ще доведе това негово начинание. Оказва се, че успява да създаде едно цяло течение в бас музиката, а голяма част от артистите, които открива и развива, са сред лидерите на сцената в момента. Това ще е негово второ участие в България, а всички, присъствали на първото такова, още помнят уникалния му сет на "18 години HMSU".
За първи път в България ще се представи едно от откритията на Critical Music - Sam Binga (на снимката). Стилът му е трудно да бъде определен като чист дръм-ен-бейс, но със сигурност промени представите на много хора за звученето на този жанр. Наречете го както искате, но е факт, че в негово лице звукът между 160 и 170 бийта в минута намери един много добър приятел и съвсем заслужено той е в центъра на така наречената аутономик вълна от експериментални артисти през последните няколко години, обясняват организаторите.  Foreign Concept е бил зад пулта веднъж в България, но това ще е негово първо участие пред софийската публика. Той е от артистити, които човек не може да е пропуснал, ако наистина се интересува от дръм и бас. Занимава се с нея от 2004 г., но истински пробив прави през 2011 г., когато подписва парчета за Shogun Audio и Commercial Suicide. Това хваща ухото на Kasra и през последните години всичко, свързано с неговото творчество, се върти около Critical Music. Парчетата му са приятен синтез от музикален дръм и бас с много фокус върху качеството на продукцията. Сетовете му не отстъпват тази идея и неслучайно бристолският творец е сред много уважаваните артисти на сцената. Едва ли има по-разпознаваем глас на дръм и бас сцената в момента от този на мегапродуктивния вокалист MC DRS. Развитието през годините е довело до съвсем естественото му израстване и той определено е сред майсторите с микрофона. Толкова много са наградите му за най-добро емси и най-добър вокалист, че едва ли има някой, интересуващ се от бас музика, който да не е чувал за него. Той е и един от главните виновници за хип-хоп проекта Broke 'N' English, което само затвърждава качеството и разнообразието в неговите способности като Master of Ceremonies. Всичко това и редовните му издания за Critical Music са само част от причините, поради които не бива да изпускате лириката на манчестърското явление и останалите представители на британската музикална компания. Билетите на цена от 15 и 20 лева бяха разпродадени, но все още могат да бъдат закупени на цена от 25 лева онлайн и в разпространителната мрежа на Eventim.bg. В деня на събитието и на място ще струват по 30 лева.
Повече за: - събитието тук- билети тук- музика тук

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички