Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Close Тo Тhe Stars


Close Тo Тhe Stars

9734

Впечатляващата зала на Военния клуб в София се изпълни с хора за официалното представяне на втория албум на нашумялата българска инди-рок банда Jeremy? в петъчната вечер, 13 април.

Момчетата обещаха максимално позитивно усещане всяка една минута от шоуото и публиката получи точно това.

Подгряващата банда Bears Аnd Hunters

Според обявеното, вратите бяха отворени в 19.00 ч, а подгряващата банда Bears Аnd Hunters се качи на сцената точно в 20.00 ч. и през следващите 40 минути избухна здраво с яки парчета,  отличаващ се мощен вокал и здрав саунд. Публиката чу дебютния  ѝ сингъл "Comeback Story", както и парчетата от първото им EP, сред които "Run, Run, Run", които звучаха по-тежко и определено изкефиха много. Младата банда прави зверски добра музика и, ако още не сте слушали, веднага поправете тази грешка. Момчетата имат страхотно бъдеще, следете ги.

Залата продължи да се пълни, а сред присъстващите бяха музиканти от Остава, P.I.F., Мирян КостадиновMiry, Милена Цанова от X Factor и много други.

Jeremy?

Точно в 21.00 ч., под бурните аплодисменти и викове на публиката, музикантите откриха концерта с една от емблематичните си песни - "King Kong", чийто заряд мигновено се предаде на хората пред тях. Продължиха с "Bubbles", която носи същата емоция и енергия. Тези две парчета  от дебюта на Jeremy? подгряха публиката за първата песен от новия албум на бандата – "On Аnd On". Музикантите признават, че е любима на цялата група. Парчето е посветено на публиката и на всички рок-ен-рол фенове, носи специфично фестивално усещане и пренесе тази магия в залата на Военния клуб. Следващото изпълнение бе много емоционално: "Nothing Or Less" (също от новия диск), е посветено на покойния Крис Корнел. То бе последвано от "Too Wrong Тo Get It Right", включено в предишния албум, на което публиката реагира мигновено.
 
На официална промоция на Jeremy? (II) прозвуча и първият сингъл от албума -  римейк на едноименния световноизвестен хит на John Farnham - "You're The Voice", която излезе още в средата на декември 2017. Концертът продължи с "Two Weeks To The Great Escape", а за следващото парче на сцената с Jeremy? се качи Атанас Русков от Babyface Clan, който бе посрещнат повече от радушно. Беше истинско удоволствие да се чуе как Ерсин и Насо се сменят на вокалите на "Just Like The Rolling Stones". Респект, момчета!

Последва изпълнение на "Fake Fruits" под приглушено осветление, в началото на което музикантите помолиха публиката да включи светлината на своите телефони и запалки. Получи се невероятна атмосфера, в която и банда, и фенове, пяха заедно първата песен, с която съставът  придоби популярност през 2014-а. Концертът продължи с "Once" от новия проект, също силно парче.

Бандата не пропусна да благодари на всички от своя екип, Мартин Михайлов, Гергана Нойкова, както и на вярната си публика. Сред акцентите бе и "Go Оr Fall", пилотен сингъл от същия албум, после музикантите се върнаха към първия с една любима моя песен – "Close Тo Тhe Stars", преди да изпълнят "Runaway". Музикантите слязоха от сцената, само за да бъдат извикани на бис отново. Те ни изненадаха със затрогващата композиция "If" от новия диск и жестоката "Hope" от предишния проект. Концертът завърши с лиричната и крайно емоционална "The Winehouse" и с кавъра "Club Foot" на Kasabian, фойерверки и поклон пред публиката. А тя, публиката, се отблагодари като реагира бурно и с любов, и пя текстовете с пълно гърло, танцува и откликна на думите на фронтмена Ерсин. За пореден път се убедих колко интересни, цветни, приятни хора се събират на концертите на Jeremy? – меломани, които внимават да не те бутнат, извиняват се, ако случайно го направят, и гледат не само те, но и всички да се забавляват и насладят на истинската музика от сцената.

Jeremy? (II)

От промоцията на втория албум стана кристалноясно, че и римейкът, и останалите пет авторски комозиции - всяка със своята собствена тежест и послание, но отлично поставена и допълваща другите, е концептуално продължение на дебютния албум на групата, представен в края на май 2016 в столичния клуб "Терминал 1". Създаден на специално за бандата място, наситено с творческа история, вторият диск на Jeremy? е направен от сърце и с отговорност към публиката. А тя го посрещна с отворени обятия.

Официалното представяне на новите композиции изкара наяве най-доброто от Jeremy? Определено събитието бе сред най-отличаващите се концертни изяви на рокаджиите, които съм гледала (а аз съм гледала много). Във Военния клуб Jeremy? показаха, че продължават напред, следвайки цялостния си замисъл, план и идеи. Без съмнение, това което винаги ме е удивлявало в тези момчета - Ерсин Мустафов (вокали и китара), Ташо Колев (китара), Росен Ватев (барабани), Емо Бонев (бас и вокали) и Красимир Тодоров (клавишни) на сцената е огромният им талант, посланието, което носят текстовете на песните им, и контакта с публиката. Но най-вече - техният професионализъм, абсолютна дисциплина и последователност, както и огромната всекидневна работа, стояща зад големия успех на петимата.

Организацията
 Събитието във Военния клуб бе безупречно проведено на нивото на мащабни концерти, което заслужава да се отбележи – имаше отлична организация на входа, пространство и въздух в залата, въпреки многото посетители, мили бармани и наличие на питиета благодарение подкрепата на Jameson и Tuborg и съдействието на "Строежа", където се състоя и афтърпартито. Саундът беше жесток, а гигът бе документиран с модерна видеотехника и заснет от професионални фотографи. Впечатляващото светлинно и лазерно шоу ни накара да почувстваме атмосферата на големите спектакли, пренесяйки присъстващите като усещане в големите концертни зали на Европа.

И зад всичко това – отличен маркетинг – премерен и на време, огромен билборд на "Графа", интелигентна комуникация в социалните мрежи с феновете, от която много други мениджъри и продуценти могат само да се учат. Всичко това е дело на не много голям екип, но на хора, които знаят какво правят, и на Jeremy? – банда, която е наясно къде иска да стигне.

Снимки на Десислава Ницова - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички