Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Balkanella с Биг бенда на БНР и Николас Симион


Balkanella с Биг бенда на БНР и Николас Симион

4118

Николас Симион ще бъде солист в следващия концерт на Биг бенда на Българското национално радио с диригент Антони Дончев.  Събитието ще се проведе в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 19 април.  Гостът ще представи специално подбрани свои авторски произведения в аранжименти на Бил Добинс.  Николас Симион е джаз музикант, композитор и аранжор с издадени над 30 албума. За него критиката казва: "И като музикант в група и като солист, той действа креативно и страстно. Мащабът на експресивността му е завладяващ - от агресивност към медитативност, от лиричност към горещина."
Симион основава първия си джаз бенд през 1985 , а през 1988 се мести във Виена, където участва в различни джаз проекти с музиканти от цял свят. Заедно с полския тромпетист Томаш Станко записва албумите "Black Sea", "Dinner For Don Carlos" и "Viaggio Imaginario", а с пианиста Мал Уолдрон прави обиколки из Германия и Австрия. През 1995 свири за първи път в България на международния джаз фестивал "Варненско лято" с Алекс Фишър –тромпет, Ангъс Томас – бас и Ули Сойка – барабани. Творчеството на Симион е силно свързано с традиционната балканска музика и музиката на неговия роден край Трансилвания, които той поставя в музикалните рамки на модалния джаз, като запазва специфичните за нея неравноделни размери и тематичен материал.  Албумите "Balkan Jazz" (2001) и "Jazz Аcross Тhe Border" (2005), както и по-новият "Tarantella Facile" (2014) носят именно такова внушение.
Билети в Рекламно-информационния център на БНР(булевард "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежата на Еventim.bg и Тicketsbg.com.
Вход свободен за ученици от НМУ "Л. Пипков" и студенти от НМА "Проф. П. Владигеров", департамент "Музика" към НБУ, специалност "Музика" към СУ АМТИИ - Пловдив, срещу ученическа или студентска карта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички