За героите и титаните в техно музиката


За героите и титаните в техно музиката

4395

Случвало ли ви се е да отивате на парти с усещането, че тази вечер ще бъде специална?

А случвало ли ви се е на самото парти наистина да се чувствате съвсем на място и да ви се потвърдят всички очаквания? Това ни се случи вечерта на 14 април и по-точно - на Heroes Total Part 2.

Вълнението и еуфорията покрай събитието на "Метрополис" ни обвзе още в следобедните часове. Сякаш някакво тайнство се носеше из въздуха и се пропиваше през кожата ни, като ни караше да настръхваме в очакване.

Часът е вече десет и половина, а ние пътуваме към Борисовата. Дали заради гората, дали заради зала "София", която приветливо е сгушена в една от най-дивите части на парка, ни караха да се чувстваме, че сме на парти по-скоро някъде в планината, отколкото в любимата ни столица. Заставаме на входа, където срещаме тълпи от усмихнати лица. Градината кипи от живот, а барът, който бе осветен с приглушена светлина, е на разположение за всяка наша прищявка.

От залата се чуваше подгряващият сет на Shade, който допринасяше за обстановката. Още с пристъпването ни в предверието, се пренесохме в ново измерение. Организаторите от "Метрополис" за пореден път се бяха погрижили всичко да е на ниво. Сцената бе обляна от светлина, звукът бе кристален, а трите бара, разположени във вътрешността на залата, очакваха енергичната публика. Вниманието ни се насочва към подгряващия сет на Miss Lidiya & Smurf, които постепенно вдигат градуса на партито и ни пренасят към основната част от вечерта.

Под звучните аплодисменти на танцуващите хора, на сцената се появи Radio Slave. Огромният му професионализъм си пролича още в първите минути на неговото представяне. Влиянието на кукловода върху публиката се усети още с встъпителната част на сета. Бяхме въвлечени в музикално пътешествие, изградено от героични възходи и и величествени спадове. Като живи марионетки, оставили се напълно в ръцете на своя господар, в продължение на два часа и половина бяхме напълно зависими от неговата музика.

След това уникално изживяване, се пренесохме в дивия свят на Иларио Аликанте, който ударно пое щафетата и ни взриви със своята селекция. Неговата харизма постоянно пленяваше публиката, като за миг не ни остави да починем, понесени във вихрушка от танци. Енергията му струеше от сцената, карайки ни с нетърпение да чакаме всеки следващ дроп, за да ни вдигне отново във въздуха. Съвсем на място можем да кажем, че потенциалът и талантът на Иларио са от друга планета.

С огромни усмивки посрещнахме и финалния герой Алън Фитцпатрик. Посланикът на рейв културата връхлетя зад пулта и тотално превзе нашите сърца. Неусетно през матираните прозорци се прокрадваше утринната светлина, а далечни звуци от песните на птиците в гората се смесваха с тези на музиката. Макар да знаехме, че приказката е към своя край, Алън не спираше да ни кара да настръхваме отново и отново, до последна нота.

Трудно ни е да опишем с думи това, което преживяхме вечерта, но за пореден път се убедихме, че "Метрополис" са титаните на българската техно сцена.

Heroes Total Part 2 дълго ще ни пази влага, като с нетърпение очакваме следващото събитие.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички