Блуба Лу с осми дългосвирещ албум на живо в Sofia Live Club


Блуба Лу с осми дългосвирещ албум на живо в Sofia Live Club

4306

Дългоочакваният нов албум на родната формация Блуба Лу се нарича "Атоми", а неговата премиера ще се състои в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 24 април, вторник, когато е официалната дата на издаването му на физически носител и в дигиталнотото пространство. Гост музиканти на събитието ще бъдат: Пламен Петров - китара, Кръстина Кокорска (Криста) - вокали, Стефан Цеков - ударни, Евден Димитров - бас и синтезатори, Петко Славов - вокали и акустична китара, Димитър Льолев - саксофон и Мартин Ташев - тромпет.
 Осмата студийна творба на Димитър Паскалев (вдясно на снимката) и Константин Кацарски е концептуален проект, включващ 11 композиции, които чрез хармоничното съчетание на звук и текст ни представят новите посоки в музикалните търсения на артистичното дуо. Индивидуалният човек е атом от вселената, а тя е уникално въплътена в него. Човек носи съзнанието за мисия, нова мисия, за движение "към безкрая с теб вървим", както и за чистата радост от това движение ("жадно е за подвиг сърцето, носят те криле"). Усещането за време и пространство определя нашата идентичност. "Времето се разтяга, спира, свива се в миг".
"Атоми" изразява търсенията на модерния човек - заобиколен от хаоса на днешния информационен поток, копнеещ да научи повече за своето настояще, в търсене на хармония, радост и любов. В синхрон с това разбиране - всички текстове в "Атоми" са на български език - абсолютен прецедент в богатата дискография на Блуба Лу до момента. Дълбокият синт бийт и дискретният електронен саунд съжителстват с ярките китарни акорди, елегантно допълващи вокалите на Димитър Паскалев.  Дискът е колекция с песни, чиито текстове са изцяло на български. "Да пея на български беше момент, който назряваше с години. В предишни албуми имахме фиксиране върху различни послания, които са по-глобални и в тях английският език стоеше съвсем нормално. В този има определени лични неща, които могат да се кажат само на личния език", пояснява Димитър Паскалев. Музикантите описват проекта не толкова като завръщане, колкото като рестарт. Не са излизали пред публика от четири години, а това е първото им издание от "Потопъ" (2012), записанo с Еди Стивънс, бивш член на Mолоко. Но през това време те не са преставали да работят – автори са на саундтрака към документалната поредица на БНТ за репресираните по време на социализма "Отворени досиета", създадоха над сто композиции като бекграунд музика към обществени пространства. Косьо се изявява активно с артистичния псевдоним Koka Mass Jazz, чийто следващ проект се очаква в обозримото бъдеще.    Водещ сингъл към албума е едноименното парче. То е откриващата композиция, която задава и смисловите посоки на всички останали в албума. Текстът е на Димитър Паскалев и внушава идеята за уникалността на човека, за свободата – като състояние и търсене. "Ние сме атоми/ние сме атоми/ от друга вселена". В пиесата можем да открием продължаващия и надграждащ, винаги експериментален, търсещ новото, подход на двамата, подход, който демонстрират с цялото си творчество. Сингълът "Атоми" има и свое lyrics видео. Виж го тук
Билетите са налични в мрежата на Eventim.
А ето какво споделят за "Aтоми" някои популярни личности от културния живот на България:
"Нежен, бавен, спокоен, позитивен, обнадеждаващ."- Стефан Иванов, писател. 
"Звучи романтично, по някакъв плажен начин." -  Светослав Тодоров, журналист ("Капитал")
"Хубавото и сладкото от старата музика и дисонанса от новата." – Цвети Чендова, музикант
"На без фокус" – Тома Вашаров, режисьор.
"Носи космична, кинематографична и позитивна атмосфера". – Насо Русков, музикант (Babyface Clan).
"Текстове, докосващи сърцето и ума." – Георги Георгиев, музикант (Остава)
"Нов стандарт за пеене на български език." – Георги Згуров, музикант (Анимационерите).
"Този албум е един ден, в който се случват много неща." – Димитър Коцев (Шошо), режисьор.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички