Почина DJ Авичи


Почина DJ Авичи

4527

Шведският диджей и продуцент Авичи (DJ Avicii) е починал в Маскат, столицата на Оман на едва 28 години, извести "Би Би Си".

Че Тим Берглинг (Tim Bergling), както е рожденото име на артиста, се е споминал, потвърди и неговата фамилия. "С дълбока скръб съобщаваме загубата на Тим Берглинг. Семейството е съкрушено и молим всички да уважат желанието ни за уединение в този труден момент", се казва в изявление до медиите. Местните власти оповестиха, че няма подозрителна престъпна активност около смъртта на суперзвездата. Предстои аутопсия.

Диджеят, наричан и Том Хангс, се оттегли през 2016 от сценични си изяви по здравословни проблеми, сред които и обострен панкреатит. Според "Върайъти", болестта е била породена от прекомерната консумация на алкохол. Две години по-рано изпълнителят отмени свои участия, за да му бъдат премахнати жлъчката и апендикса. "Налага се да направя нещо за здравето си. Сцената не беше за мен. Същото важи за зрелищните шоута и музиката. Всичко, свързано с това да бъдеш известен, не ми понася. Аз съм интроверт. Винаги ми е било трудно сред много хора. Не мисля, че някога ще се върна към турнетата", сподели артистът.

Съкрушителна новина за Авичи, красива душа, страстен и изключително талантлив изпълнител, който можеше да даде още много. Сърцето ми е с неговото семейство. Бог да те благослови", написа диджеят, вокалист и продуцент Калвин Харис.

Авичи е сред най-големите и актуални имена в света на електронната музика. Списание "Форбс" го нареди сред най-високоплатените диджеи в света с годишни приходи от над 20 милиона щатски долара. Шведският изпълнител записа редица хитови парчета с някои от най-популярните музиканти, включително Рита Ора и Лени Кравиц. Има съвместни проекти с Мадона - ангажира го за технически консултант за послeдния си студиен диск "Rebel Heart", Колдплей, Давид Гета и Карлос Сантана - в парчето "Dar um Jeito", изпълнено на церемонията по закриването на световното първенство по футбол в Рио де Жанейро през 2013-а. 

Авичи нашумя с "My Feelings For You" (2010), но придоби световна известност заради парчетата "Seek Bromance", "Blessed", "Hey Brother" и "I Could Be The One" ft. Nicky Romero, комбиниращи в денс направлението прогресив и електро хаус. Дебютният сингъл на диджея "Fade Into Darkness" достигна до Топ 20 във Великобритания, Холандия, Белгия, Франция и Швеция. Сред най-успешните сингли на Авичи са "Levels", семплиращ "Something`s Got А Hold On Me" на вечната Etta James, и "Wake Me Up".

Шведът се класира на 6-то място в Топ 100 на най-престижната световна класация DJ Magazine през 2011.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички