Въпреки всичко: Ревю


Въпреки всичко: Ревю

4426

След Нова генерация, титаничната рок, пънк и уейв вечер в столичната зала "Арена Армеец", чието мото е: "Въпреки всичко",  продължава с една от любимите ми детски групи - Ревю.

Да, детскa, защото с Ревю, Контрол, Хиподил и Нова генерация сме наборчета – правим 30 лета тази година.

За мен формацията е култ. Нищо, че оригиналният ѝ състав от 1988 г. вече го няма. Историята на Ревю започва през далечната 1985 г., когато Васил Гюров (на снимката), покойният вече бард  Димитър Воев и Кирил Манчев създават Кале. Първата официална изява на групата е през 1987 г. на Първия софийски рок фестивал. След третото парче изключват микрофоните им и ги свалят от сцената. Причината е, че парчетата са прекалено предизвикателни за времето си. Именно това превръща Кале в легенда. През 1988 г. обаче бандата се разпада и от нейния състав се раждат двата най-знакови състава у нас – Ревю и Нова генерация.

Малко след 20.00 часа на сцената се появяват Васо Гюров, Кристина Серафимова, Деян Драгиев - Даката и Веселин Йовчев. Включва се и виолончелото на Маги Петрович. Питате се къде е Милена Славова? Към края трябва да се появи като специален гост.

Първото парче е "Мухите" от актуалния апбум на бандата "РевЮлюция", излязъл през 2016 г. Текстът тече на мултимедийната стена зад музикантите. Интересното е, че въпреки 30-те си години, те имат малко издадени албуми, но това не пречи да имат много култови песни. Точно тях очаква публиката тази вечер, но сетлистът е допълнен с нови композиции, вкпючително "Свобода или смърт" и "OrLove Most". За последното парче Васо кани на сцената колоритния Сърмата Хари.

Както споменах в началото, примата Милена е наистина само гост тази вечер. Но след като излезе в светлината на прожекторите, присъстващите категорично и ясно заявиха своите очаквания да чуят знаковите за формацията парчета, представени именно от гласа в оригиналните им варианти. Мощно, силно и впечатляващо, арената бе разтърсена с "Цветя от края на 80-те" и "Ала-бала". Градацията на гига кривна встрани, когато микрофонът бе зает отново от Кристина Серафимова за не по-малко легендарните "Ралица" и "Директор на водопад", авторски на покойния китарист и съосновател на бандата Бойчо Карабойчев, почетен с барабаниста Кирил Манчев.         

След Ревю - нова изненада: Милена Славова пак на сцена.

За това, без което събитието би загубило от своя звезден ореол - вечните "Истина" и "Ха-ха".

Сетлист:

1. Мухите
2. Волни до гроб
3. Чичо
4. Закуска
5. Орлов мост
6. Свобода или смърт
7. Шарената сянка
8. На Чочо бара
9. Цветя от края на 80-те (с Милена)
10. Ала-бала (с Милена)
11. Ралица
12. Директор на водопад

Милена Славова:
 
1. Истина
2. Ха-ха

Снимки на Албена Цолова - Бета - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички