Brond поемат на европейско турне


Brond поемат на европейско турне

4073

Софийската банда Brond, която издаде дебютния си дългосвирещ албум "Graveyard Campfire"преди броени дни, ще го представи с европейско турне, включващо единайсет държави – Чехия, Холандия, Германия, Франция, Швейцария, Унгария, Австрия, Словения, Хърватска, Румъния и България.  Стартът е в Прага на 28 април, а финалът - в столичния клуб Mixtape 5 на 23 май.  
 "Graveyard Campfire" може да бъде поръчан на сайта на бандата тук.
Brond е стара английска дума, която означава "меч" и дава знак за личното усещане на музикантите за социална, икономическа и артистична справедливост. Групата се сформира през 2012 г. с идеята да потърси духа на 90-те и състави като Helmet, Refused, Melvins, Fugazi и да запали факел в търсене на непознати ритмически територии, в които всеки от групата поема различна част от вокалните изпълнения.
Липсата на ясно отделим фронтмен е търсен ефект в опит да се отклони вниманието на слушателя от едно-единствено вокално изпълнение и да се насочи към по-богата палитра от вокални и китарни хармонии, характерни за емоциите в песните им, вместо да бъдат просто фон за егоистичните търсения на определен човек.
Групата реализира дебютното си EP "Feint" (2015) с американската звукозаписна Magnetic Eye Records. Темите на текстовете в него включват безспирно бягство, скачане във вулкани, социалните усложнения от живота в посткомунистическа действителност, нефтени разливи и неутолимата човешка алчност. Продуцент е Аарън Харис (бивш член на ISIS и Palms), a мастерирането е поверено на Маор Апелбаум.
През 2016 музикантите започват работа по "Graveyard Campfire", вдъхновен отчасти от случаите на самозапалване в обстановката на масови протести в България през 2013 и 2014. Албумът е записан в Sofia Session Studio от Пламен Пенчев и е продуциран от Джъстин Пицоферато, работил с групи като Elder, Dinosaur Jr. и титана от Соник Ют Търстън Муур. Мастерирането е продукт на Джеймс Плоткин.
Проектът излезе като DIY на винил/дигитален носител/CD със средства на групата, която е свирила с популярни чуждестранни банди, сред които Kylesa, Philm, Torche, Sigiriya и Therapy?
Brond са:
Максим Стоименов – барабани/вокали
Олег Шулев – бас/вокали
Вили Попов – китара/вокали
Петър Пейков – китара/вокали

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички