Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Броени часове до новото издание на Нощ на ансамблите


Броени часове до новото издание на Нощ на ансамблите

4260

Броени часове остават до новото издание на "Нощ на ансамблите" в зала 1 на НДК на 2 май, когато трите най-големи български ансамбъла – Филип Кутев, Тракия и Пирин, ще се впуснат в незабравимо фолклорно надиграване.  Трите емблематични състава отново ще излязат на една сцена, за да покажат заедно красотата на българския фолклор, като този път ще изненадат многобройните си почитатели с нови изпълнения и пролетно настроение. 
По време на хитовия танцов и музикален спектакъл ансамблите ще представят над 20 изпълнения, сред които: "Шопско хоро" (Филип Кутев), "Гергьовден" (Тракия), "Пролетни песни и игри" (Пирин), "Мълчаното" и "Арамии" (Филип Кутев), "Добруджанска танцова импресия" (Тракия), "Гайда" (Пирин), "Кожильо" (Филип Кутев), "Звонче дрънка"  (Пирин), "Ой, море, кавали" (Тракия) и много други.
Събитието е единствено по рода си и събира над 150 души – танцьори, певци и музиканти, които създават незабравимо почти тричасово шоу. В традиционната вече "Нощ на ансамблите" участниците сменят различни костюми от всички фолклорни области на България и излизат на сцената в няколко поредни надигравания за общо хоро на финала. За първи път трите ансамбъла се събират на една сцена в рамките на "Салон на изкуствата" през май 2002 г.  по идея на Христо Друмев, тогава директор на НДК.  
"Нощ на ансамблите" се радва на изключителен интерес и препълнени зали след миналогодишното издание и турнето в София, Варна и Пловдив през ноември 2017 г. За безспорния успех на спектакъла говори фактът, че и тази година има дати в морската столица (Варна, 6 октомври, зала Конгресна) и в града под тепетата (Пловдив, 7 октомври, спортна зала С.И.Л.А.).
Билети за "Нощ на ансамблите" се продават на цени от 15 до 40 лева – в ticketportal.bg, в Билетния център на НДК, както и в мрежата на "Тикетпортал" в цялата страна.
Ансамбъл Филип КутевНационалният фолклорен ансамбъл Филип Кутев е създаден през 1951 г. от знаменития композитор Филип Кутев, чието име носи днес. Мисията на ансамбъла е да съхрани, възроди и преведе във времето богатството на българския фолклор, като го представя чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи. С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев и танците на Маргарита Дикова се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните състави не само у нас, но и по света. Ансамбълът има над 7 000 концерта из цяла България, както и в Европа, Азия, Африка и Америка.
Ансамбъл ТракияФолклорен ансамбъл Тракия е създаден от именития професор Кирил Дженев през 1974 г. Спектаклите представят по неповторим начин фолклорното богатство на България от всички етнографски области, с което покоряват сърцата на публиката вече 40 години в над 50 страни по света. Съществен принос за неувяхващия заряд и младежкото излъчване носят изпълнителите, които са настоящи студенти или вече завършили специалисти от Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.
Ансамбъл ПиринСъздаден през 1954 г., Пирин е един от най-известните български фолклорни ансамбли, посланици на нашето народно изкуство по света. Творческата биография на формацията  включва хиляди концерти пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в над 60 страни в цял свят. В репертоара си ансамбълът има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. Множество записи се пазят в златните фондове на БНР, БНТ, Радио Благоевград и други. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички