Световна концертна премиера на новата програма на Dirtmusic


Световна концертна премиера на новата програма на Dirtmusic

4779

Групата Dirtmusic направи истинска революция в африканския психеделик-блус със записаните в Мали албуми BKO (2010), "Troubles" (2013) и "Lion City" (2014), в които участваха знаменитите африкански артисти Бен Забо, Самба Туре, Амината Уасидже Траоре, туарегите Tamikrest и Фадимата Уалет Умар (от Tartit). Екзотичната формация ще гостува в България с концерт, първото съвместно европейско турне на петимата музиканти, по покана на платформатa Alarma Punk Jazz на БНР в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. 17 май (четвъртък).  В групата са:
Hugo Race (Хюго Рейс) - китари, глас [Fatalists, The Trie Spirit, екс-Bad Seeds]
Murat Ertel (Мурат Ертел) от Баба Зула – саз, глас
Chris Eckman (Крис Екман) - китари, глас [The Walkabouts, Glitterbeat Records]
Ümit Adakale (Юмит Адакале) - перкусии
Milan Cimfe (Милан Цимф) - барабани Събитието е организирано с подкрепата на Surbahar Live Band & Cinnamint - Artmospheric Festival & Organisation, които ще излязат на сцената съответно преди и след гостите. С този концерт "Аларма" отбелязва 10 години на сцената и 5 години сценично сътрудничество с фестивала "Артмосферик".

Следващото пътешествие на Dirtmusic е към Анадола. Именно това е посоката, в която колоритите водят слушателя с с новия си албум "Bu Bir Ruya", записан с участието на добре познатия на българската публика Мурат от Баба Зула, Брена МакКримън (също от "Музиката на Истанбул" на Фатих Акин), Гайе Су Акьол и изобретателят на струнно-ударната гръмотевична машинария (инструмента "яйбахар") Гьоркем Шен... 
Дискът в каталога на уърлд мюзик лейбълa Glitterbeat Records, настоящи издатели и на Баба Зула, се появи през януари. Той носи красотата, ужаса, отчаянието, виденията, транса, премеждията, напрежението, политическия коментар върху състоянието на света, които познаваме от зрелия им период. Както албумите "Troubles" и "Lion City" са записвани в Мали в първите години на салафитския терор, така записите на "Bu Bir Ruya" започват броени месеци след опита за преврат и последвалите вълни на насилие и държавни репресии в Турция през 2016. Факт, който направо си трепти в 7-те песни, докато ги съпреживяваме. 
График по часове: 20:00 - отваряне на вратите21:00 - Surbahar Live Band 22:00 - Dirtmusic 00:00 - Cinnamint
Билети онлайн в системата нa EpayGо и на касите на EasyPay в цялата страна. 15 лв. до края на април, 17 лв. до деня на концерта. 20 лв. на входа на клуба.  Събитието във Фейсбук - тук Повече информация: http://glitterbeat.com
http://binar.bg/player/punk-jazz

YouTube:
 https://www.youtube.com/watch?v=EWIbWmZAuD8
https://www.youtube.com/watch?v=o1Mpl1mswYs&t=157s Mixtape 5 e на булевард "България" 1, подлез "Галерия".


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички