Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Криско, Сигнал, Канарите и Бобан Здравкович на Банкя Мези 2018


Криско, Сигнал, Канарите и Бобан Здравкович на Банкя Мези 2018

6283

Криско ще даде старт на "България Мези" 2018 с голям вечерен концерт в парк "Ротонда"  в Банкя от 20.00 часа на 3 май при вход свободен.

Фестът на балканската скара и тази година ще предложи много изненади и игри с атрактивни награди, а топготвачи ще приготвят на място специалитети, които ще могат да опитат стотици софиянци, любители на кулинарните изкушения за празничните дни в Банкя от 3 до 7 май.

Акценти в програмата са патриотичните спектакли и игри, дело на мобилно читалище "Бащино огнище" и неговия създател Ивайло Шопски. Посетителите ще могат да се пренесат назад във времето като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи, или традиционни носии от различни български региони.

Криско ще открие събитието, в следващите дни ще бъде последван от вечерни спектакли на легендите Сигнал, оркестър Канарите, сръбските звезди Бобан Здравкович и Стоя от 20. 00 часа. Присъстващите ще могат да се насладят и на изпълненията на Монти от Айс крийм, група Хоризонт, Андреас и Виво Монтана. През петте дни ще има разнообразни забавления, танцови уъркшопи и надпревари с начален час – от 10.00 часа сутринта до 22.00 часа. Организаторите от фондация "Румънеца и Енчев" си партнират за фестивала със Столична община и район "Банкя". Наред с хубавата музика "Банкя Мези" традиционно ще предложи  богати празнични щандове с гергьовски изкушения, след които чевермета, месни деликатеси и кулинарни изненади, приготвени от най-добрите майстори готвачи на Балканите.

Предвидени са целодневни атрактивни забавления с над 1 000 награди. Гостите ще могат да се включат в големите турнири по белот и табла, включително и по надяждания с вкусотии. Всеки ден на фестивала се очакват уроци по български фолклор. За най-малките ще е отворено "Училище за юнаци", където децата под формата на игра ще се запознаят с  бойната подготовка на едновремешните хайдути.

С "Банкя Мези" стратира национално турне "България Мези", което ще продължи и в Пазарджик от 17 май, Пловдив - 30 май, 7 юни - Свиленград, 14 юни - Стара Загора и 21 юни – Добрич. Следват – 4 юли – Варна и 19 юли Бургас, след което фестивали ще има и в някои от големите ни морски курорти, както и есенно издание с богата програма.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички