Криско, Сигнал, Канарите и Бобан Здравкович на Банкя Мези 2018


Криско, Сигнал, Канарите и Бобан Здравкович на Банкя Мези 2018

6264

Криско ще даде старт на "България Мези" 2018 с голям вечерен концерт в парк "Ротонда"  в Банкя от 20.00 часа на 3 май при вход свободен.

Фестът на балканската скара и тази година ще предложи много изненади и игри с атрактивни награди, а топготвачи ще приготвят на място специалитети, които ще могат да опитат стотици софиянци, любители на кулинарните изкушения за празничните дни в Банкя от 3 до 7 май.

Акценти в програмата са патриотичните спектакли и игри, дело на мобилно читалище "Бащино огнище" и неговия създател Ивайло Шопски. Посетителите ще могат да се пренесат назад във времето като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи, или традиционни носии от различни български региони.

Криско ще открие събитието, в следващите дни ще бъде последван от вечерни спектакли на легендите Сигнал, оркестър Канарите, сръбските звезди Бобан Здравкович и Стоя от 20. 00 часа. Присъстващите ще могат да се насладят и на изпълненията на Монти от Айс крийм, група Хоризонт, Андреас и Виво Монтана. През петте дни ще има разнообразни забавления, танцови уъркшопи и надпревари с начален час – от 10.00 часа сутринта до 22.00 часа. Организаторите от фондация "Румънеца и Енчев" си партнират за фестивала със Столична община и район "Банкя". Наред с хубавата музика "Банкя Мези" традиционно ще предложи  богати празнични щандове с гергьовски изкушения, след които чевермета, месни деликатеси и кулинарни изненади, приготвени от най-добрите майстори готвачи на Балканите.

Предвидени са целодневни атрактивни забавления с над 1 000 награди. Гостите ще могат да се включат в големите турнири по белот и табла, включително и по надяждания с вкусотии. Всеки ден на фестивала се очакват уроци по български фолклор. За най-малките ще е отворено "Училище за юнаци", където децата под формата на игра ще се запознаят с  бойната подготовка на едновремешните хайдути.

С "Банкя Мези" стратира национално турне "България Мези", което ще продължи и в Пазарджик от 17 май, Пловдив - 30 май, 7 юни - Свиленград, 14 юни - Стара Загора и 21 юни – Добрич. Следват – 4 юли – Варна и 19 юли Бургас, след което фестивали ще има и в някои от големите ни морски курорти, както и есенно издание с богата програма.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички