Именитият тромбонист Конрад Хъруиг ще свири с Биг бенда на БНР


Именитият тромбонист Конрад Хъруиг ще свири с Биг бенда на БНР

4310

Световноизвестният тромбонист Конрад Хъруиг ще свири с Биг бенда на Българското национално радио в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 4 май, петък.

Музикантите ще представят произведения на гост-солиста в нови аранжименти под диригентството на Антони Дончев. "Хъруиг е най-великият джаз тромбонист в света", категоричен е Венцислав Благоев, оркестрант от бенда.

Американецът записва над 200 албума за 30-годишната си кариера. Работи с известни музиканти, сред които Джо Хендерсън, Хорас Сребърд, Маккой Тайнър, Джо Ловано, Кларк Тери, Бъди Рич, Франк Синатра, Майлс Дейвис, Куинси Джоунс и оркестъра на Гил Евънс. Има четири номинации за "Грами", три за Първи джаз тромбонист от джаз критиците на DownBeat, а през  2017 и за "Тромбонист на годината" от Асоциацията на джаз журналистите.

Билети за концерта, чието мото е From Anoter Dimension, се продават в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" № 4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежата на Тicketsbg.com и Еventim.bg

Вход свободен за ученици от НМУ "Любомир Пипков" и студенти от НМА "Проф. П. Владигеров", департамент "Музика" към НБУ, специалност "Музика" към СУ и АМТИИ - Пловдив, срещу ученическа или студентска карта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички