Четири шумни банди от Австралия, Гърция и България с десант у нас


Четири шумни банди от Австралия, Гърция и България с десант у нас

4423

През изминалата календарна година българският лейбъл Kontingent Records застана зад няколко от най-зареждащите събития в столичния дълбок ъндърграунд.  Простичко озаглавени Diy Live, тези концерти събират български и другоземни банди в опит да се проправи още по-добре пътеката на самоорганизираните независими лайвове в България. Повод за добро изкъртване има и през май. В десетия Diy Live ще се включват не една и две, а цели четири банди от Австралия, Гърция и България. Датата е 10 май, денят – четвъртък, а мястото е добре познатият столичен Grindhouse Skateclub. Начало: 20.00 ч., вход - 10 лв. Три от съставите ще свирят за пръв път в София
Skinpin е експлозивно пънк дуо от Австралия. През последните няколко години те са на нещо като непрекъснато световно турне, като прекарват голяма част от времето си в Европа. През 2017 някак успяха да подминат София, но вече няма накъде да мърдат. Чуйте надъхващите им парчета тук. Атиняните Mavro Gala залагат на наелектризираща комбинация от скриймо и пост-хардкор. Една от най-интересните формации в богатата алтернативна сцена на гръцката столица – живите изпълнения на Mavro Gala обикновено са брутален водовъртеж от мелодия, рифове и емоционални вокали. Момчетата са готови с нов албум, който ще представят в София, която е и една от първите дати на обиколката им. Загрейте за концерта с някой от албумите им тук.
Българската следа в това интернационално събитие е Feedbacker. Тежки, шумни, потопени във фъз рифове и емоционални текстове на чист български. Ако не сте ги чували на живо – това е подходящият момент. Съвсем скоро двамата се потапят в студио, за да запишат нов материал, което вероятно означава и край на лайвовете за известно време. Музиката на Feedbacker е в Bandcamp. Последната банда, която ще се включи в шоуто на 10 май, е Living Under Drones. Те свирят умопомрачаващ инструментален нойз/пост-хардкор и идват от гръцкото градче Йоанина. Някои от членовете вече са били в София с другия си проект Calf, който удари за последно в същия клуб миналата година, отново по покана на Kontingent. Парчетата на Living Under Drones нямат текстове, но за сметка са с отвратително дълги заглавия, припомнят организаторите. Вижте (и чуйте) сами тук.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички