Израел фаворит за Евровизия 2018


Израел фаворит за Евровизия 2018

5167

63-тото издание на международния конкурс "Евровизия" бе открит с тържествена церемония в Музея за изкуство, архитектура и технологии в Лисабон.

MySound.bg вече информира, че "Bones" - песента, с която България ще участва в тазгодишната надпревара, ще бъде представена от формация Equinox под № 10 на първия полуфинал този вторник, 8 май. "Композицията е универсално послание за любов, разбирателство и сплотеност. Тя е доказателство, че музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане", казва Борислав Миланов, музикален продуцент от Symphonix International, с който Българската национална телевизия си партнира за нашето представяне. В Equinox са Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

Португалия получи правото на домакинство след триумфа на Салвадор Собрал с песента "Amar pelos dois", получила 758 точки през 2017. На сцената ще се явят 43 индивидуални изпълнители и групи. От тях 37 ще се борят за правото на участие във финала, а останалите, които са от т. нар. "Голяма петорка" - основатели на конкурса (Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция) и миналогодишният победител – Португалия, се класират направо за финалите.

Според букмейкърите фаворит тази година е Израел с представителката си 25-годишната Нета Барзилай (в средата на снимката) и песента "Toy", гледана в канала на "Евровизия" в YouTube повече от 18 млн. пъти. Второ по популярност е парчето "Tu Cancion" на испанския дует Амая и Алфред с 5.7 млн. гледания.

Тазгодишното издание на конкурса e под мотото "All Aboard!" ("Всички на борда!"). За главна тема е избран океанът, на брега на който се намира градът, в който се провежда надпреварата. В унисон с темата бе сменен дори и червеният килим със син, припомнят организаторите.

Първият полуфинал e на 8 май, вторият – на 10 май, а големият финал предстои на 12 май.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички