България се класира за финала на Евровизия 2018


България се класира за финала на Евровизия 2018

4841

България се класира за трети път за големия финал на "Евровизия" 2018 в Португалия, който предстои от 22.00 ч. на 12 май, събота.

В него ще участват 26 държави - по 10 от двата полуфинала плюс 6-те автоматично класирали се страни. Салвадор Собрал отвоюва домакинството на Португалия с  баладата "Amor a dos pelos".

Нашата група Equinox представи страната ни с песента "Bones" на първия полуфинал на конкурса в Лисабон на 8 май. Както MySound.bg вече писа, Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл излязоха под № 10 на престижната музикална сцена. "Това е голямо постижение, но в същото време и огромна отговорност. Продължаваме да работим здраво и се надяваме да се представим още по-добре на финала", коментира Владо Михайлов. Дни преди това букмейкърите наредиха България директно след фаворита Израел
 Надпреварата беше оспорвана – в бляскавото шоу участваха общо 19 държави, а се класираха 10 - Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия. Вотът на зрителите започна веднага след края на последната конкурсна песен. За всяко изпълнение можеха да гласуват зрители от 21 страни.

Тазгодишното издание на "Евровизия" е под мотото "All Aboard!" ("Всички на борда!"). За главна тема е избран океанът, на брега на който се намира градът, в който се провежда надпреварата. В унисон с темата бе сменен дори и червеният килим със син.

Ден по-рано родната петорка отправи специално послание за българите в чужбина за подкрепа с песента "Я кажи ми, облаче ле бяло".

БНТ 1 и БНТ Свят излъчиха на живо телевизионното шоу.

Снимка: БНТ 1

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички