Теодосий Спасов среща с Вяра джаз и фолклор


Теодосий Спасов среща с Вяра джаз и фолклор

4436

Фолклор и джаз в проекта "Вяра" на Теодосий Спасов ще могат да чуят ценители на музиката в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 16 май, сряда.

За първи път на една сцена заедно ще застанат джаз музикантите Мирослав Турийски – пиано, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков – бас китара, Начо Господинов – ударни и фолклорните изпълнители Християн Цвятков – китара, Пейо Пеев – гъдулка, Иван Георгиев – гайда и Генадий Рашков – тъпан.

"Преди години бях събрал две групи – фолклорна и джазова. От това издание има и диск "Вяра", посветен на Вера Кoчовска. Този път групата е малко по-голяма. От 10 години работя с фолк квинтета, а от 8 – с джазовата формация, а аз съм обединяваща фигура между тях", сподели Теодосий Спасов броени дни преди концерта.

"Интересното е, че колеги от фолклорната група имат интерес към джаза и обратното. Всички музиканти поотделно са сред водещите в момента. Ще бъде вълнуваща приятелска среща, общуване, в което всеки ще изрази своята музикална гледна точка. Ще изсвирим и две нови пиеси: "Граовско хоро" и "Ново хоро“, които се родиха на турнето с фолк квинтета в Америка в началото на тази година", споделя Първият кавал на планетата.

Билети за концерта - в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" 4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежите на Тicketsbg.com и Еventim.bg.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", специалност "Музика" към СУ, катедра "Музика" към НБУ и АМТИИ Пловдив срещу ученическа или студентска карта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички