Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Над 400 души на премиерата на Бъди какъвто си от Сашо Петров


Над 400 души на премиерата на Бъди какъвто си от Сашо Петров

4533

Българският рок не е мъртъв. Това доказа премиерата на "Бъди какъвто си" – първата стихосбирка на "Златното перо" на рока Александър Петров, която се появи в каталога на издателство "Сиела".

Sofia Live Club приюти над 400 души, уважили празника на един от най-добрите български текстописци. Сред официалните гости на събитието бяха Михаил Белчев, композиторът Димитър Щерев, бившият президент Петър Стоянов, група Б.Т.Р., журналистите Ники Кънчев и Иван Гарелов.

Самият Александър Петров откри премиерата с кратко пояснение защо луксозното издание побира само 55 от творбите му и изрази радостта си да види текстовете, озвучавали в продължение на 25 години стадиони, площади и радиа, и на хартия.

Малко след това група Фактор пренесе публиката "В друго време, в друг свят", припомняйки хитовата "Приятели", а Стенли от Тангра изпълни в акустичен вариант прекрасната "Жулиета".

Димитър Кърнев и Дидо от D2 също поздравиха автора и му направиха специална изненада, канейки на сцената Боби Косатката, който зарадва всички с изпълнение на "Безсъние". С изпълнението на красивата Ния, както и с километрична опашка за автографи завърши вечерта на 14 май, която припомни на всички какво е да дишаш свободно с нетипичната, смела и лишена от суета поезия на Александър Петров.

В "Бъди какъвто си" меломаните ще открият текстовете на култови рок банди като Тангра, Фактор, Диана Експрес, Сигнал, както и произведения, които се превърнаха в химни на свободата, бунта, промяната и надеждата за един нов, по-добър живот.

Луксозното издание с илюстрации и твърди корици събира 55 творби на автора, някои от които навяват носталгия, други вдъхват оптимизъм, трети – непримиримост и сила.

Името на Александър Петров отдавнна е вписано между българските поети, които вече са част от съвременната ни култура. Неговият специфичен наттюрел, лиричната му стилистика, осезаемата предметност на ситуациите и образите, които пресъздава, правят стиховете му достъпни, демократични, разговорно-диалогични. Те носят финеса на меланхолията, на градската чувственост и гражданската чувствителност, извикани са за живот от творец, когото никога няма да видиш с вратовръзка, а по-често с халба бира в ръка, отбелязва поетът Румен Леонидов.

Снимка: Никола Гюлмезов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички