Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

На Космически цирк с Валентин Лазаров


На Космически цирк с Валентин Лазаров

4148

Валентин Лазаров е познат като композитор и изпълнител на електронна музика и етно фюжън с поредица участия в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба".

Той свири на фестивали и концерти заедно с именити музиканти. Занимава се с  композирането и звукозаписа на авторска музика за театрални представления, както и с преподавателска дейност. Носител е на няколко международни награди в областта на електроакустичната музика.

Валентин, известен и като Valo, представя себе си така: "Романа с белите и черните клавиши започнах още като дете. Обичах да общувам с тях и да ги докосвам нежно (пианисимо). Както при всяка връзка, понякога се карахме (фортисимо), имахме периоди на  възход (кресчендо) и на падение (декресчендо). Но любовта беше толкова силна, че накрая узаконихме нашата връзка и ТЯ – музиката, стана моя професия.

Завършил съм "Музикална педагогика" в СУ "Св. Климент Охридски", както и "Музика" в  Музикалната катедра на колеж "Левински" в Тел Авив, специализирах компютърно музициране в НБУ, звукозапис в Art Studio, Израел, електроакустична музика в Circle Studio, Франция, както и "Електронна музика"- Berklee College Оf Music. Имам издадени няколко авторски албума: "Flying", "Somewhere", "Moods", "Then And Now", "Mad House" и "Space".

А ето какво разказва Валентин Лазаров за проекта си "Шоуто "Космически цирк": "Идеята за албума се зароди преди няколко години. Искаше ми се да направя един изцяло електронен албум, посветен на космическа тематика. В този период обаче получих предложение да композирам музиката към ново акробатично шоу на тема извънземни и взаимоотношенията им с хората. Веднага приех това предизвикателство. Постепенно идеята се оформи и заедно с режисьора Нир Каплан и хореографа Румена Леонидова създадохме едно акробатично музикално шоу. То бе представено във Florentin Circus, Tel Aviv, пред около 15 хиляди души в рамките на 30 представления.

Първата композиция, която влезе в този албум, направих като саундтрак за един арт фестивал в град Акко, Северен Израел. За целта бе конструирана голяма водна сфера със светлини, в която се изпълнява уникален акробатичен номер. Впоследствие целият албум бе оформен концептуално със сюжет, в който именно тази водна пиеса послужи като развръзка и кулминация. В албума присъстват също така темите Огън, Въздух и Вода".

Албумът "Шоуто "Космически цирк" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР тази събота, 19 май, след новините в 22.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички