Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

ЧРД на Мая Нешкова, Кирил Икономов, Михаела Филева, Галена


ЧРД на Мая Нешкова, Кирил Икономов, Михаела Филева, Галена

4724

Мая Нешкова, Кирил Икономов, Михаела Филева, Галена и Билян Балинов ще празнуват рождени дни в ресторанта на MasterChef по bTV от 21.00 часа. този понеделник, 21 май.

Кулинарен урок на чешкия колега на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки - Chef Марек Радич за приготвянето на патешки гърди със зеленчуци и готвене на уред на пара ще сформират елита на Топ 5 хоби-готвачи на България. Стратегията, спортната злоба и силният дух ще нажежат градуса на напрежението до крайност, защото остават само няколко крачки до титлата MasterChef, голямата награда от 100 000 лева и курса в Le Cordon Bleu в Лондон.

Журито на MasterChef по bTV ще даде възможност на силен играч да прояви лидерските си качества като капитан на отбор и в същото време да подходи стратегически като избере своя опонент. Николай Немигенчев ще се изправи в планирана битка срещу Йорданка Райкова, възползвайки се от нейната разклатена емоционалност и оголен гръб. Но пазарджиклийката, обиколила целия свят, ще се постарае да обърка конспирацията като смени подхода, обедини екипа си, постигне пълно съгласие и лична отговорност на всеки един. Задачата в отборната битка ще бъде празнична – 5 обичани български музиканти ще влязат в ресторанта на MasterChef, за да отпразнуват майските си рождени дни с вкусни, интересни и впечатляващи основни ястия, приготвени за 45 минути.

Отговорната задача и превилегия да сервираш на личности като Мая Нешкова, Кирил Икономов, Михаела Филева, Галена и Билян Балинов ще накара хоби-готвачите в MasterChef да тичат бързо, да сменят ясни планове в движение, да "късат шорти" и "натриват носове". Хармонията в отборите и запазването на хладнокръвие ще окажат своето влияние в критичните моменти, а накрая капитаните лично ще представят и сервират агнешки стекове със зеленчуци и сьомга с хрупкава коричка, за да накарат гостите си да се почувстват наистина специални. Преди да стане ясно кой е екипът, впечатлил с "елексир" певците, всеки от тях ще дари своя вещ за благотворителен търг на "Футбол с кауза" който събира средства за деца, нуждаещи се от лечение. Победителите ще спечелят важна битка, защото имат гарантирано място в Топ 5, а трима ще се изправят един срещу друг в ожесточен стрес тест.

Един от най-добрите готвачи в Чехия, готвил за личности като семейство Клинтън, Мик Джагър, Роби Уилямс, Шон Конъри, Брад Пит, Брус Уилис и мн. др. e подготвил специален MasterClass за загубилия отбор. ChefМарек Радич е и член на журито в чешкото издание на MasterChef. Той ще демонстрира приготвянето на патешки гърди с карамелизирано зеле, пресен лук, рагу от боб и сос с розмарин. Типичната чешка рецепта в модерен вариант ще сблъска трима хоби-готвачи с техниката за печене на магре върху костта, която се използва за готвене ва всякакви птици – патица, гълъб, фазан, яребица и др. При него рискът се крие в по-трудната преценка на степента на изпичане и вниманието при прорязване на кожата, за да не се изкуши сочното месо. Грилованото остро зеле също ще предизвика прецизността на гладиаторите, защото то трябва да запази цялост и в същото време да не остане сурово. Концентрацията, вниманието към детайла и точното следване на стъпките ще спасят един от финалния етап, след който един ще напусне кухнята на MasterChef.

На крачка от Топ 5 на най-добрите хоби-готвачи в България двама гладиатори ще изправят скорост, креативност и талант в решаващ елиминационен дуел. Те ще бъдат допълнително мотивирани да покажат на какво са способни и от специалната награда на Philips – професионални кухненски уреди на стойност 3 700 лв. Те ще трябва да приготвят неочаквано ястие за 45 минути като използват уред за готвене на пара, най-добрите си идеи, техники и вкусова палитра. Решителност, събиране на последни сили и стремеж към победа ще доведат до серия от грешки, махане на компонент в последния момент и липса на увереност при аранжирането. Стек с артишок и картофи ще се конкурира с трилогия териаки тофу за аплодисментите на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички