Финалът на W:O:A Mеtal Battle 2018 е на 2 и 3 юни


Финалът на W:O:A Mеtal Battle 2018 е на 2 и 3 юни

4384

Конкурсът WOA Metal Battle Bulgaria 2018 ще се проведе в столичния клуб Мixtape 5 на 2 и 3 юни. Във финалите на четвъртото издание на конкурса участват общо 18 групи, а журито ще съобщи своя избор след края на втория ден, поясняват организаторите BGTSC. С цел непредубеденост при подбора и тази година предварителната селекция на групите бе направена от международно жури. Информацията и песните на всички банди, отговарящи на условията за участие, бяха изпратени на представителите на WOA: Metal Battle в състав: Владимир  Кравченко (Латвия), Ернст Кхичумов (Грузия), Лаурентио Строуц (Румъния), Карлос Клосму (Уругвай), Джесика Нареа (Швеция), Жаннот Хътчинсон (Люксембург). Те излъчиха своите фаворити, а родните организатори само обобщиха резултатите, както следва: Alien Industry, Anonyme, Badcast, Bleak Revelation, Born For Vengeance, Cortege, Dishonored, Escape From Inferno, Eufobia, Forgot The Ten, Fragments Of Existence, Grimaze, Hecktic, Hellrider, Historian, Il Pasaro, Out Of Tune и Terravore.

В случай, че някоя от групите е възпрепятствана да участва, то тя ще бъдe заменена от следващите, получили най-много гласове за участие: Absolute, Антифриз и Axez.
Всяка от вечерите ще започва в 17.00 часа, а всяка група разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка на представянето и освобождаване на сцената. Участниците ще бъдат оценявани от жури с международно участие, чийто пълен състав ще бъде представен в деня на откриването. 
По традиция международният финал се провежда на две от големите сцени на Wacken Open Air - WET Stage и Headbanger’s Stage. В него взимат участие само 30 от над 50-те държави членки на голямото семейство на конкурса. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да ѝ покажат какво е състоянието на метъл сцената в родната им страна. В първите години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира Топ 5, а класираните вече получават материални и парични награди.
Както MySound.bg писа, представилите страната ни в предишните издания са Dash The Effort (2015), Lieveil (2016) и Ophan (2017). Групите бяха оценени повече от добре от международното жури и публика в Германия и оставиха отлични впечатления. Така поставиха добро начало в представянето на родната сцена и за в бъдеще.  Билети:
Във връзка с желанието на организаторите да запазят формата на събитието и то да продължи да съществува, в мрежата на "Eвентим" са в продажба и "благотворителни" пропуски на стойност 15 лева. Те не са задължителни и няма да бъдат изисквани за проверка на входа. Всеки по желание може да закупи един или неограничен брой билети, като по този начин финансово ще подпомогне развитието на конкурса у нас. Билетът и акредитациите не дават достъп до сервизните площи и служебните помещения.

Непълнолетни и деца:
Събитието е екстремно и за това декларациите за придружители са наложителни.

Животни няма да се допускат в зоната на събитието.

Забранено е внасянето на:
- храни и напитки;
- видеокамери;
- аудиозаписващи устройства;
- оръжие;
- всякакви остри и опасни предмети като ножове, чадъри и т.н.
- стъклени бутилки;
- преносимо лазерно оборудване;

Снимки и видео:
Забранява се използването на видео- и аудиозаписващи устройства освен от акредитираните за това лица. Забранява се използването на светкавица по какъвто и да е повод, в това число и на акредитираните фотографи. Филмирането на събитието е забранено и подсъдно.

Алкохол , опиати, наркотични вещества и пушене:
Внасянето на алкохол, опиати и наркотични вещества на територията на концерта е забранено. Посетители с неадекватно поведение няма да бъдат допускани в зоната и няма да им бъде възвърната стойността на билета. На лица под 18 години алкохол няма да се продава.

ПУШЕНЕТО В КЛУБА Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО! Това може да става само извън него! ЛИЦАТА НАРУШИЛИ ЗАБРАНАТА ЩЕ БЪДАТ ИЗВЕЖДАНИ! Ползвателите на електронни цигари е желателно да се съобразяват и не злоупотребяват с търпението на околните, а да споделят правилата за всички пушачи.

Изхвърляйте боклуците на определеното за тях място. Пазете и не замърсявайте.

Антисоциално поведение:
Всеки, който проявява агресивно и антисоциално поведение,  ще бъде изведен извън зоната на концерта, без възможност за връщане на парите за билета. Моля, сигнализирайте за такова поведение на охраната или персонала на клуба. Всеки има правото да се забавлява в безопасна обстановка!

Закупуването на билети не е задължително, но желаещите да подпомогнат събитието могат да ги закупят от мрежата на "Евентим". Освен онлайн, някои от местата, на които могат да бъдат открити, са щанд Eventim - улица "6-ти септември", магазините на бензиностанции OMV, Technopolis, Български пощи, Orange, Usit Colours, магазин "Яко", магазини "На тъмно", Office 1 Superstore, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.
 Забележка: Концертът на Hammerhead (BG) не е част от конкурсната програма и ще започне след нейното приключване.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички