Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Пост-рок от Швеция и Индия ще клати столичния клуб Live & Loud

24.05.2018   MySound.bg
Афишът на концерта
Пост-рок концерт на pg.lost от Швеция и Аswekeepsearching от Индия предстои в столичния клуб Live & Loud от 21.00 ч. този петък, 25 май.

pg.lost е шведска група с богата музикална палитра. Звукът им пулсира с тежка меланхолия, но в него има и здравословна доза мръсен, смазващ рок-ен-рол – нещо, което трудно се намира във все по-разрастващата се пост-рок музика.

Последният албум на бандата "Versus" се заражда от песен, съставена от две много различни и контрастиращи идеи, които никога не са замисляни като едно, но в крайна сметка взаимно се допълват. Групата обяснява, че "Versus" не описва непременно връзката между антагонистични реалности. "Възможно е някои неща, които на повърхността изглеждат съвсем различни, да се съчетават перфектно. Заглавието на албума е най-вече отражение на днешното общество, което изглежда все по-поляризирано. Границите на това, което е добре да се казва или прави, непрекъснато се местят в посока към нещо дехуманизиращо, а всички проклети идиоти изпълзяват от пещерите си и стигат чак до върха на планината", кометрира Густав Алмберг от бандата.

Докато някои елементи от диска са познати на феновете на pg.lost, има и някои явни различия с нейните по-ранни издания. Ефектните наситени вокали, които бяха запазена марка на предишните албуми на pg.lost, изчезват във "Versus" и се отваря повече пространство за клавишни и синтезатори. "Кристиан беше на тежко турне с Cult Оf Luna и по това време свиреше на клавишни всекидневно - така се зародиха много идеи за песни, в чиято основа стоят синтезаторите. Предполагам, че това помогна на групата да тръгне в нова звукова посока", пояснява Алмберг.

Мръсният, смазващ рок-ен-рол се показва в тежкия финал на монументалното първо парче от албума "Ikaros", в изразения дисторшън на баса във втората песен "Off Тhe Beaten Path" или в просторното звучене на ударните в целия албум. Формацията спечели награда за най-добро представяне на Kahoo Awards.

За феновете на: Mono, Explosions In The Sky, Mogwai, Cult Of Luna, EF, Caspian и Russian Circles.

Модерната пост-рок група Aswekeepsearching от Индия ще открие за хедлайнърите.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/176681722966387


1074
0%
 

Март ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031