Теория на корпорацията в София


Теория на корпорацията в София

5522

Не бяха спали цяла нощ.

София се оказа последна спирка след Атина от тази част на турнето им и няма как да не са били уморени. Но енегията, която Ерик Хилтън, Роб Гарза и шарената им компания излъчваха от сцената накара хилядите фенове на Thievery Corporation да поискат да полетят в парковото пространство около Терминал 2 на летището в София.

Четири минути след полунощ, именитото дуо и неговите гости се материализираха за пореден път пред българска публика и, без много да му мислят , директно започнаха свирят, като в рамките на по-малко от половин час пред очите ни се изредиха 6-те им феноменални вокалисти, сред които аржентинката Natalia Clavier, израсналата в Париж LouLou Ghelichkhani, Mr.Lif и Ras Puma. Зашеметяващата Racquel Jones още в началото разкърши безкрайните ямайски крака под звуците на хитoвото от разбиващия класациите десети студиен албум "The Temple Оf I & I". Между другото, 26-годишната тъмнокожа реге изпълнителка, притежава и титлата "Мис Ямайка Вселена", освен тяло и глас за милиони.  Сред акцентите в репертоара бяха и парчета от актуалния диск на купонджиите "Treasures From The Temple".

"Вселената" на Thievery Corporation обаче е друго и както всяко нещо в този космос, започва с любов. Любовта на Ерик Хилтън и Роб Гарза към боса-новата. 23 години по-късно, в музиката, която правят, се преплитат десетки стилове, създаващи наистина неповторимо явление, черпещо интелигентната си сила от разнообразието наоколо. Тя може да те успокои, да те разтанцува, да ти напомни, че си влюбен, да ти покаже и "несправедливата" част на действителността, в която живеем. Но и да прикани да изиграеш своята роля в това да я поправиш.

Така беше и в събота. Хора с тениски с логото на "крадците" на гърдите си (червена точка, оградена от черен кръг, подобно на мишена) доброволно се оставиха да бъдат "уцелени" в сърцето от експлозията на звуците, в които нежно припяваше и седмият глас на Thievery – характерната им ситра. И така два часа и половина…

В събитието атрактивно се включиха Иван Шопов с вокална група Авигея, а Илко Михайлов (Unkle Billy) с пълна сила пое афтърпартито.

Преди да се раздели с публиката, Роб Гарза сподели, че е преживял един истински луд ден, в който Фейсбукът му напомнил, че точно преди 8 години пак са били София. Харесало им е явно…

На нас – още повече.

Снимка: Михаела Борисова

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички