Ния Петрова спечели Гласът на България 2018


Ния Петрова спечели Гласът на България 2018

5310

Ния Петрова от отбора на Иван Лечев e тазгодишният победител в музикалното шоу "Гласът на България".

Освен титлата "глас на България", тя получи и голямата награда от 50 000 лева, както и готово авторско парче, композирано специално за шоуто по bTV.

Ния спечели зрителския вот с уникалното си изпълнение на песента "Make You Feel My Love". "Аз съм спокоен, щастлив и горд, че имам артист от световна класа в отбора си", каза Иван Лечев, който запази короната на треньора победител, с когото извървяха дългия път от кастингите до финала.

Класиралата се на второ място в петия сезон на надпреварата Виктория Динкова се представи с парчето "Остани" на Паша Христова. Предаването показва на хората точно това - как четири обърнати стола могат да преобърнат живота ти. Затова никой не трябва да слага спирачка на мечтите си, а да вярва в тях и да ги преследва, убедена е Ния, която пое статуетката от от миналогодишния победител Радко Петков. На полуфинала младата изпълнителка изпя "Hold Back Тhe River" и отново получи отлични отзиви от треньорите. Ния e момичето с уникален и много характерен тембър, който според Графа може да разбие статуквото на българската музика. 22-годишната софиянка e студентка е трета година в Софийския университет, специалност "Социални дейности". Упражнява дейността на трудов терапевт –  работи с хора с интелектуални затруднения.

От малка се занимава с музика, но няма музикално образование. Ния е от артистично семейство – дъщеря е на писателя Константин Петров и племенница на текстописеца Александър Петров. Дете на демокрацията, не само защото е почти на същите години, но е израсла със сините химни от онова вълнуващо време по текстове на нейния чичо. В дома си често е чувала, а и си е припявала "Времето е наше", "Развод ми дай" и "Последен валс".

Снимка: bTV.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички