Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Човекът, който никога не е бил в Картини от една изложба

09.06.2018   MySound.bg
The man who never was
Британската прогресив рок група This Winter Machine е създадена сравнително скоро, през май 2016 година, в West Yorkshire.
 
Петима непознати преди това музиканти се събират в зала за репетиции и искрата между тях пламва. Началото не е съвсем обичайно, твърди певецът и продуцентът Al Wynter
 
"Пуснах реклама на две три-места, на която се отзоваха Marcus (барабани) и Mark (клавишни инструменти), и един бас китарист, събрахме се, забихме и стана ОК. След няколко репетиции стана ясно, че бас китаристът няма да може да отделя необходимото време, и взехме на негово място Pete, когото познавах от години. Включихме също така китариста Jevo и така първият ни албум беше съчинен и записан за няколко седмици. Всъщност започнахме да записваме още от първата репетиция. 
 
Името на групата This Winter Machine (Тази зимна машина) дойде от моя фантазия, в която по някакъв си старовремски начин дръглив кон с плуг дърпа през полето машина от викторианската епоха и променя земята от есента до зимата“.
 
Текстовете на песните пресъздават объркването и отчаянието, когато правим избор, и сме подложени на изкушение, водещо ни в грешна посока за търсене на нещо, което никога вече няма да намерим. Това е също така болезнено изживяване на всички неща, които биха могли да се случат, от шансовете и възможностите, които или са ни отминали, или са били пренебрегнати и многократно ни връщат към горчивото "твърде късно е".
 
Фокусът също така е самотата, сериозното чувство за разминаване и кризата на идентичността, теми, които отразяват апатичното общество, в което живеем днес. Има и лични преживявания, например за загубата на една връзка, чакаща помирение, което никога няма да се осъществи, защото понякога, без значение колко силно искаме нещо, то не се случва.
 
Основната композиция носи заглавието на албума "Tне Man Who Never Was" ("Човекът, който никога не е бил") и ни разказва за персонаж с изгубени спомени, неспособен да направи връзка с изображението си на стара снимка, убеден, че не е този, когото хората около него възприемат.
 
"В песните обикновено разказвам по една история с определен герой – добавя  Al Wynter  – Те имат някакъв автобиографичен елемент, доколкото ми се струва, но това все пак не съм аз. Наблюдавам нещата от живота, след което пиша за това. Но не смятам да обяснявам подробно текстовете си, мисля, че е по-добре хората да вземат от тях това, което искат."
 
На 3 март 2018 година This Winter Machine са поканени да свирят заедно с Mostly Autumn при връчването на наградите на Classic Rock Society и са отличени с приза за най-добра нова група през 2017 г. 
 
Албумът "Tне Man Who Never Was", или "Човекът, който никога не е бил", ще прозвучи представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР, след новините от 21.00 ч.


919
100%
 

Февруари ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728