Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Младите в джаза


Младите в джаза

4697

Авторитетният и обичан джаз изпълнител Михаил Йосифов ще представи младите надежди на българския джаз в концерт от програмата на "Европейски музикален фестивал" и Sofia Jazz Peak.
Виртуозният тромпетист, който от 2015 година ръководи Биг бенда към катедра "Поп и джаз изкуство "на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", ще бъде диригент и солист на концерта "Младите в джаза" на 14 юни от 20.00 ч. в Sofia Live Club. Талантливите възпитаници на академията са подготвили разнообразна програма, която обхваща широк диапазон от стилове: от суинга на 30-те години на миналия век, през Каунт Бейзи, до съвременния фънк на Джо Завинул, Брекър Брадърс и Tower Оf Power. Сред пиесите са класически заглавия като "Corner Pocket", "Nice Work If You Can Get It", Georgia on My Mind и др. Като солисти в концерта ще се изявят младите вокалисти Велека Цанкова, Кирил Методиев, Димитър Крапчев и др. Продажба на билети: на касата в "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн на www.ticketsbg.com, както и на мястото на събитието 1 час преди концерта.  "Европейският музикален фестивал" 2018 е част от Календара на културните събития на Столичната община, съорганизатор е Министерството на културата на Република България Биг бендът на Музикалната академия съществува още от 70-те години на миналия век като учебен оркестър за студентите от джаз факултета. Негов създател и пръв диригент е Йонко Татаров, а през следващите десетилетия съставът е дирижиран от Томи Димчев и Ясен Обретенов. През 2015 г. оркестърът е поверен на Михаил Йосифов, който се числи към най-успешните български изпълнители на джаз музика. Под негово ръководство Биг бендът на академията развива активна концертна дейност: участва в мюзикъла "Кабаре" на сцената на Музикалния театър в София, във фестивала A to JazZ (2017), представи самостоятелен концерт в Първо студио на БНР през февруари тази година.  Освен виртуозен тромпетист, който вече почти 30 години не се разделя с инструмента си, Михаил Йосифов е също композитор, аранжор и инициатор за реализирането на различни проекти, сред които и Брас асоциация. Той пише музика за филми и театрални постановки, както и за собствената си формация – Михаил Йосифов секстет.  Без съмнение, Мишо е от най-търсените музиканти в България, както за студийни записи, така и за концертни участия. Той е преподавател в Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" от 2010 година. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички